Hozzávalók:

  • 1 csésze beáztatott dió
  • 2-3 szem datolya
  • 1 narancs leve
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál fahéj
  • csipet só

edes-mezes-dio-1

Elkészítés:

A diót áztassuk be minimum 3 órára, majd öntsük le róla az áztató levet és csepegtessük le alaposan. A turmixgép segítségével keverjük simára a datolyát a narancs levével, 1 kanál fahéjjal, a mézzel és a csipet sóval. Adjuk hozzá a diót és keverjük össze alaposan. Tegyük az aszalógép tálcájára és szárítsuk ki. Miután kiszárad, szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal.

Aszalási idő: 6-8 óra, az első órában 60 fokon, majd 45 fokon.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu