1877-1945

“Amit gondolunk, amit eszünk, az határozza meg, hogy kik vagyunk testileg és szellemileg!”

“Ha valaki jóra gondol, jót tesz, az szerencsés lesz és egészséges!”

A híres “alvó próféta” Edgar Cayce volt, akinél a 30-40-es években több ezer amerikai tanácsot, vagy segítséget kért és érdekes módon hasznos választ is kapott. Egyesek, az új idők “prófétájának”, mások  “jövőbe látónak”, a “szellem gyógyítójának” tartották. Ellenségei pedig, “furcsa madárnak, bolondnak, flúgosnak” nevezték.

Edgar Cayce valóban különleges ember volt. Életében több mint 30 000 kiváló diagnózist és gyógymódot adott hipnózisban, távol a betegektől. Mikor a kanapén Cayce transzba esett, nem volt számára lehetetlen, se tudásban, se időben, se helyben. A betegnek nem kellett hozzá menni személyesen. A betegek csak írtak neki. Cayce látogatta meg a betegeket, a transzban. A hipnózis alatt, Cayce teste aludt, de a szelleme szabad lett. Az írások szerint, nem csak hibátlan diagnózisokat állított fel, hanem már elfelejtett ősrégi gyógymódokat is ajánlott a távol lévő betegeknek. A hipnózisban Cayce nem csak a jövőbe, hanem messze vissza a múltba is tudott nézni.

15 éves volt, még csak hatodik osztályos, mikor elhagyta az iskolát. Többet nem tudott letenni. Különböző munkába fogott, volt cipő eladó, dolgozott egy farmon, de mindenütt eltanácsolták. Úgy látszott, hogy semmihez nem ért. 21 éves korában elveszítette a hangját. Garatgyulladást kapott. A kezelő természetgyógyász hamar észlelte, hogy betegségének pszichés okai vannak. Mivel szerette volna ezt az okot megtalálni, hipnotizálta Caycet. A hipnózisban Cayce váratlanul beszélni kezdett. Nem csak azt mesélte el a természetgyógyásznak, mitől ment el a hangja, hanem azt is, hogy lehetne ezt a betegséget meggyógyítani. Hallatlannak tűnő teljesítmény!

Ez a transzban elmondott „saját” diagnózis, éppúgy helyes és tökéletes volt, mint az ajánlott gyógymód a saját betegségére. A természetgyógyász Al Layne, szeretett volna Edgar Cayceval egy óriási üzletbe fogni. Cayce ebbe először beleegyezett. Nem sokkal utána dr. Ketchum meggyőzte Cayce-t, hogy tehetségét az emberiség szolgálatába állítsa. Praxisában egy szobát adott Cayce-nek. Az orvos az egész országban, egy csapásra híres lett. Cayce viszont a háttérben maradt. A transzban gyakran beszélt folyékonyan görög és francia nyelven, tudományos kifejezéseket használt, amit éber állapotban természetesen nem ismert. Mihelyt felébredt a transzból, egyszerű tanulatlan ember volt, aki a Biblián kívül semmit nem olvasott, de vallásos volt.

Elrettentette mindaz, amiket a transzban mondott, mert ahogy felébredt, elmondták neki. Ilyen volt pl. az „újjászületés” témája. Egy transzban a következőket mondta:

“A beteg mostani életében nagy terhet hordoz, a korábbi életéből. Csak akkor lesz ismét egészséges, ha a rosszat jóvá teszi. Az előbbi életében a beteg igazságtalanul bánt a feleségével és a családjával. Ezért a mostani életben sok jót kell tennie, hogy meggyógyuljon!”

Cayce többször fel akart hagyni a “gyógyítással”, de aztán mindig jött egy “elesett” és folytatta tovább, segíteni akart!

Jó indulatú és hiszékeny volt, sokan kihasználták. Transzban beszélt az Atlantiszról is. Szerinte az ott élő nép ca. 50 000 évvel Krisztus előtt, technikában és tudásban, a ma élő emberek felett voltak, torony magasan.

edgar-cayce2

Minden, amit Cayce a hipnózisban, a múltról és a jövőről mondott, az mind eltörpül a transzban elmondott gyógymódok mellett. Még életében, Amerika felvilágosult orvosai, összegyűjtötték a Cayce-től hallott „ismeretlen” gyógymódokat és elemezték őket. Arizóna klinikáin több orvos csapat állt össze és még ma is foglalkoznak Edgar Cayce gyógymódjaival. Sok száz orvos felhasználta és felhasználja, a Cayce féle tanácsokat. Privát szanatóriumok egész sora épült, ahol Cayce transzban elmondott „ismeretlen” gyógyításával dolgoznak. Sok minden, amit mondott, már milliók követik, azt sem tudva, hogy a bölcsesség kitől származik.

Hipnózisban, transzban mondott intelmei ma is mérvadók.

MANDULA a rák betegség ellen.

ZSELATIN a vitaminok felerősítője.

PSZOLIÁZIS gyógyítása (borsav, kén, borkőkrém, sárga sáfrány.

ÉTKEZÉSI tanácsadás.

   “A testnek alkális (bázisos) miliőjűnek kell lenni.

 Kórokozók egy alkális miliőben (testben), nem tudnak létezni.

    A kórokozóknak savas miliőjü test kell!”

“A főzésben csak hazai, szezonális termékeket használjunk. Az egzotikus, távolról jövő termékek egészségtelenek! Ugyanez vonatkozik a fehérjékre. Azoknak is hazai forrásból kell származniuk!”

Végezetül egy különleges, transzban elmondott recept:

A Múmia receptje

edgar-cayce1

1937-ben Cayce  hipnózisban a következőket mondta.

Egyiptomban járt, a piramisoknál. Egy különlegesen írt követ pillantott meg, aminek írását nem tudta megfejteni. Elmondása szerint, ekkor “megjelent” egy múmia, aki lefordította. Az ősrégi recept, a félelem és az engesztelhetetlenség ellenszeréről szólt.

“Vegyél azonos mennyiségű szárított fügét és mag nélküli datolyát. Apróra vágd össze, tedd be egy edénybe, kevés vízzel.

A víznek nem szabad a gyümölcsöket befedni.

Rászórunk egy kis kukoricalisztet, vagy apróra tört búzát.

Alacsony hőfokon 15 percig főzzük, gyakran kevergetjük”.

Honnan adódott Edgar Cayce tudása?

Azt tudjuk, hogy  transzban, a tudatalattink aktív lesz. Ezért tudta ez a tanulatlan ember, az emberiség eddig összegyűjtött tudását “megszólaltatni”!? Látjuk, hogy  nem egyes, nem egyedüli (emberi) lények vagyunk, hanem az összefüggő EGÉSZ szerves része! Egy nagy massza, aminek a tudata (szelleme) örökké elő marad. Ez a massza, egy  ultra folyékony vákuummező, amiröl dr. Gazdag Laszló ir?!

Facit:

Az emberiség életében eddig, egyik “magasra” emelkedett kultúra sem érte el, a tovább élest. Hogy mi, ezt a továbbfejlődést, tovább élest megéljük, vagy a hamis egó, értelem és elme miatt, mint az Atlantisz, a történelem homályába veszünk, az még a jövő titka.

Több tudatosságot!

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest