„ MEDICUS CURAT, NATURA  SANAT!”   –   „ Az orvos kezel, a természet gyógyít!” 

 

 

Már 15 éve foglalkozom  a gyógyászattal, mindig is érdekeltek  a  miértek…
Miért nálam?
Miért most?
Miért kell valami újat tanulnom?
Miért  kell  épp  most változtatnom? 
Miért szükséges az, hogy új útra térjek?

 

 

 

Tudjuk, hogy  orvostudományról csak Galillei óta beszélhetünk, de az alternatív orvoslás már több ezer éves. A leletek pontosan megmutatták, hogy már az őskorban komplikált agyműtéteket végeztek és a beteg utána meg gyógyult és még sokáig élt. A tradicionális kínai, japán, ayurveda, indián és az ősi európai füvesemberek gyógyítását megismerve óhatatlanul felmerül a kérdés: Melyik az ősibb, melyik az igazibb?

A tanulmányaim során rádöbbentem, hogy leegyszerűsítve mindegyik gyógymód lényege voltaképp ugyanaz. Ezt egyszerűen úgy mondhatnám, hogy az egyik például az ajtótól megy az ablakig, a másik a kályhától megy az ablakig, a harmadik a szekrénytől megy az ablakig. 

Mindegyik ősi orvoslás mondanivalója az, hogy mi a természet gyermekei vagyunk, és minél jobban eltávolodunk az ősi természet és az ősi energia rezgéseitől, annál nagyobb „árat” kell „fizetnünk”, hogy visszatérhessünk hozzá, mert ez jelenti az éltető energiát és egészséget. A fizetés és az ár szó csak szimbólikus! Tehát ha eltávolodunk, akkor egy diszharmónia alakul ki bennünk. Ez jelenti a betegségeket. Ha tudatosan ezt a diszharmóniát felszámoljuk, tehát „fizetünk”, akkor visszajuthatunk a természet ősi energiájához és rezgéseihez! „Fizetünk”, tanulunk, új utakra térünk, és aki tudatosan a saját kezébe veszi, a saját maga egészségét az visszakaphatja az elveszett egészséget!

Minden betegség egy tartósan kialakult /chronikus / energia hiány!

 

 

 

 

 

 
„Tegyél jót a testeddel, hogy a lelkednek kedve legyen benne lakni.”- Theresia von Avila

 

A  teremtés rezgéseinek-hullámainak  természete, avagy hogyan működik az információs orvoslás? 

Ha az ember minden történésért az okokat magában keresi, a felelősséget az életéért felvállalja és reálisan látja az adott pillanatot (nem szükséges ezzel a reális helyzettel egyetérteni), akkor megnyílik előtte egy út, ahol tudatosan irányíthatja a saját realitását, a saját MOST pillanatát. Fontos azt tudnunk, hogy minden, ami történik, azt tudatosan vagy öntudatlanul saját magunknak teremtettük meg és pontosan azt, amit a mostani időpontban a saját magunk fejlődéséhez fontos. Egy kihívás az élettől  kiszélesedő  önismerethez vezet, hiszen az egyéni életünket jobban meg  fogjuk  érteni  és az életünket irányítani is könnyebb lesz.

Az embernek meg kell tanulnia tudatos gondolkodással a saját teste és a saját élete irányítását. A tudatosság erejével képesek vagyunk a testünk sejtjeinek a regenerációját, a testünk gyógyulását befolyásolni és életünket egy pozitív irányban tovább irányítani. Az információs orvoslás szerint a betegségek mindig az információs szinten kezdődnek, aztán folytatódnak az energetikai szinten és később, ha ez az állapot nincs megszüntetve, illetve kijavítva, akkor  mint betegség beépül a testbe, épp ott ahol valamilyen oknál fogva egy gyenge rész van a  testünkben. Ez a gyenge testrész lehet örökölt, de lehet az életvitelünk által megszerzett gyenge testrész is. A gyógyulás is ugyanezt az utat kell, hogy bejárja. Ne akarjunk két nap alatt egészségesek lenni, mert ez megbosszulja magát. 

 

 

 

 

 

 
„A gyógyuláshoz épp annyi időre van szükségünk, mint a betegség kialakulása tartott!”- Paracelsus 

 

Először eltávozik a betegség az információs szintről, aztán az energetikai szintről és csak végezetül a testi szintről. 

Az ember csak így lesz egészséges. A betegségektől nem kell félnünk, a betegség egy TANÁR. Jelzi, hogy valamin változtatnunk kell. Mutatja azt, hogy az ember az „ Isteni  rendből,  az  Isteni harmóniából” kiesett. Ha hajlandóak vagyunk változtatni, akkor tudatosan  erősítjük  és elősegítjük  a gyógyulást!  Ha az ember harmóniában él a természet ősi energiájával és  rezgesevel, akkor az ember  stabil, ezért a kórokozóknak semmi lehetőségük sincs  beteggé tenni. Mindenkinek ajánlom, hogy egy vastag törzsű fát időnként öleljen át és  a csendben érezze a belőle kiáramló energiát és rezgéseket. Ez az ősi minta… 

 

Csak tőlünk függ! 

 

 

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
eva.turcsanyi.busch@gmail.com
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest