Gyere te is! – Június 22-e éjjelén!
 
Idén 17. alkalommal mehetünk bele az éjszakába úgy, hogy célpontjaink jobbnál jobb kiállítások és események lesznek.
 
Miért van a múzeumok ünnepe?
 
Mindannyian vágyunk a tudásra, az érdekességekre, a különleges dolgokra, el is járunk talán a múzeumokba, kiállításokra, hogy a varázslatot megélhessük. Egy pillanat ez, amikor megláthatjuk a tárgyakban, a képekben, a ruhákban, a fotókban a múlt vagy épp a jövő varázslatát. Aztán tapasztalattá érik bennünk, hogy épüljünk, harmóniába kerüljünk az új tudással.
 
Élj a lehetőséggel, és állítsd össze az útvonaladat a Múzeumok Éjszakájára! A csodát te is csinálod! 
 
Hol és mit láthatsz? 
 
A múzeumok saját arculatuk alapján állítják össze az éjszakai programkínálatukat, s feltöltik egy közös honlapra, hogy a látogatók a lehető leggyorsabban tudjanak a széles választékból szemezgetni: www.muzej.hu 
 
A Kultúráért Felelős Államtitkárság a korábbi évekhez hasonlóan idén is kijelölt egy témát és egy főszereplő várost.
 
 
Idén a fő gondolat a digitalizáció és az utazás. Érdekes, izgalmas és nagyon aktuális! A főszereplő város pedig Szombathely lesz, idén elsőként egy nyugat-dunántúli város mutatkozhat be, s kap lehetőséget arra, hogy kiemelt helyszín legyen a Múzeumok Éjszakája programon.
 
Hogyan válassz?
 
A honlapon a „Múzeumok” fülecskét lenyitva betűrendben találhatók a városok, s azon belül a múzeumok és kiállító helyek listája. Elmentheted a választott programot a kedvenceid közé.
 
Mivel közlekedj?
 
A Múzeumok Éjszakáján 7 buszjárat segíti az utazást fantasztikus fesztivál hangulatban a BKV jóvoltából: június 22. 18.00 órától június 23. 02.30 óráig ingyenesen a rendezvény karszalagját felmutatva.
 
Aki környezettudatos módon akar közlekedni, választhatja egyrészt a GreenGo kényelmes és hűvös autóit, amik 100%-ban elektromos autók. Másrészt pedig a kismúzeumokat érintő elektromos kisautók körjáratait, melyek három útvonalon szállítják az érdeklődőket.
 
Izgalmas éjszakázást kívánunk!
 
Szabó Ági