Sokszor nem is sejtjük, hogy testünkön megjelenő elváltozások okai mik is lehetnek. A kellemetlenséget és az esetleges fájdalmat érezzük, s keressük a legjobb kezelési módokat.

Mi is az az ekcéma?

A bőr felszínes gyulladása, ami hólyagokat, bőrpírt, duzzanatokat vagy épp nedvedzést okozhat, ami rendszerint viszket is.

Mi okozhatja? 

Legtöbbször az egyes anyagok irritációja vagy allergiás reakciója. Nem minden esetben kell bonyolult dolgokra gondolni, akár egy farmergomb, egy óraszíj, vagy ékszer is lehet a forrás, ami nikkelt, krómot vagy éppen műszálas anyagot tartalmaz. Lehet persze ez gyógyszer, valamilyen vegyszer, sőt kozmetikum is.

Az allergén anyaggal való találkozás után általában 1-2 nappal jelentkeznek a tünetek, de előfordul, hogy később csak 7-10 nap után. A bajt okozó anyag megtalálásához több teszt elvégzése is szükséges lehet.

Mi is az a pikkelysömör?

Olyan bőrbetegség, ami a bőrfelszínen jelentkező vörös színű, fehér hámló, akár több centiméteres bőrtünetek kialakulását jelenti. A psoriásis elég gyakori, krónikus lefolyású, de nem fertőző. Általában nem viszket, de van beteg, aki erről is beszámolt, illetve egy részüknél ízületi gyulladással is együtt járhat a bőrfelszín változása. Jelentkezhet a hajas fejbőrön is.

A nőket és a férfiakat is egyaránt érinti.

Mik az okai?

Nem ismert ma még, a feltételezések szerint örökletes, de nem egy, hanem több gén kombinációja felelős a megjelenéséért, illetve különböző kiváltó okok is lehetnek provokáló faktorok. Ilyen például a bőrünket érő gombás vagy bakteriális fertőzés, valamint a különböző mechanikus sérülések.

Hogyan segíthetnek a bentonit alapú termékek?
Az Axibent termékek 100%-ban természetes alapanyagúak, minden kozmetikuma is tartalmazza a bentonit, nemes agyagot. Megtalálhatjuk a samponjaikban, a hajbalzsamaikban, a tusfürdőikben, és természetesen a regeneráló krémeikben is, amik a fent említett két bőrelváltozás esetében is hatásos készítmények lehetnek.

Idd, kend, add a fürdővizedhez, készíts maszkot az arcodra – egyszóval használd, hogy jól légy!

www.axibent.hu
info@axibent.hu
06- 36/36-8000