Amikor az általában jókedvű, derűs embernek támad rossz kedve, akkor érti meg igazán, hogy milyen nagy áldás a mosoly, a derű, a jókedv, amiből másoknak is ad és még akkor is marad, sőt megsokszorozódik, ha megosztja azt.

Kérdés, mit kezdünk ezzel az érzéssel, amikor ránk tör a búskomorság?

Sokféleképpen lehet megélni és mindenképpen az a cél, hogy minél előbb túl legyünk a negatív gondolatokon és vissza találjunk a megszokott szeretett énünkhöz és újra szívből mosolyogjunk. De semmiképp nem kell napokig benne lennünk ebben a sötét időszakban, ám mindenképpen fontos időt szánni a szomorú állapotban megélésére is. Ilyenkor, ha az ember teheti, jobb, ha elvonul, hogy ne ragassza másokra, főleg szeretteire, családtagjaira ezt a depressziós hangulatot. Tőlünk függ, hogy mennyi időt szánunk erre, de ezért ismerjük magunkat annyira, hogy észrevegyük, mikor kell kilépni ebből a depis hangulatból.

Legjobb ilyenkor kilépni az utcára azzal a nem titkolt reménnyel, hogy valami fog történni, hiszen az utcán annyi lehetőség van erre. Hátha valaki szembejön vagy valami olyan történést látunk, ami egy kicsit a gondolataimat más felé tereli, hiszen annyi impulzus éri az embert, amennyire nyitott és vevő rá, csak időben el kell indulni. Legyen bátorságunk kinyitni az ajtót, hogy megtörténhessen a csoda, ami megváltoztatja az addigi gondolatainkat és belekerülünk újra egy pozitív töltöttségi állapotba. Velem is így történt legutóbb. Eszembe jutott valaki, egy rég nem látott, kedves barát, akire jó érzéssel, a régi barátsággal gondoltam. Ezzel az érzéssel mentem be az egyik “éjjel nappaliba”, hogy tejfölt és sajtot vegyek és hihetetlen dolog történt.

Valaki váratlanul rám köszönt, na ez még nem olyan hihetetlen, na de az a valaki éppen az volt, akire gondoltam, pedig nem sok esélye volt arra, hogy ott vásároljon Ő is, hiszen sok száz kilométerre lakunk egymástól. És lám, a rossz hangulatnak egy csapásra vége szakadt, a mosoly újra visszatért az arcomra, mindketten nagyon hálásak voltunk ezért a találkozásért! Tegyetek Ti is így egy rosszkedvű napon, nyissatok a jókedvnek is ajtót, menjetek vegyetek egy kis sajtot, meséljetek el, ne zárjátok ki a sajtót!

És adjatok Istennek hálát, hogy megörvendeztetett, mert egy ilyen éledés jól jön egy rossz álomból!

Szeretettel:
Hajdan Vali
szervező-költő-és előadóművész
+36-70 / 248-0547
[email protected]
http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com