Napi 20 perc a feszes karokért!
Feszes karokat szeretnél? Ha igen, akkor az alábbi gyakorlatokat végezd el naponta, három körben 10-12 ismétléssel. (Ez kb. 20 percet fog igénybe venni). Ha az elején nem megy súlyzókkal, akkor csináld anélkül, és majd fokozatosan kezd el használni a súlyzókat. Idővel a sok munka eredménye látszani fog! Hajrá!

Tricepsz

  1. Fogj meg egy kézi súlyzót mindkét kezedben és feküdj le a padlóra vagy egy fitball-ra háttal. Engedd le a fejed mellé a súlyzót, de figyelj arra, hogy az alkar és a felkar derékszöget zárjon be, majd nyújtsd ki karjaidat.Eleged van az integető hájból?
  2. Vedd ismét a kezedbe a súlyzót és állj meg úgy, hogy a felsőtested legyen előre döntve egy kicsit és az egyik kezeddel megtámaszkodsz a térdeden vagy egy padon, ahogyan a képen látod és a másik kezedben pedig a súlyzót fogod meg. Azt a karodat, amelyben a súlyzót tartod emeld fel úgy, hogy a felkar és az alkar derékszöget zárjon be. Az alkarodat nyújts ki hátra, de ügyelj arra, hogy a felkarod ne mozduljon meg.Eleged van az integető hájból?
  3. Saját testsúllyal is feszes karokat varázsolhatsz a szűk kéztartású fekvőtámasszal. Feküdj le a földre, majd támaszkodj meg a kezeiden úgy, hogy vállszéleségű terpeszben legyenek. Engedd le magad, addig, amíg kb. 5 cm-re vagy a talajtól, majd emeld fel magad.Eleged van az integető hájból?

Bicepsz

  1. Ülj le egy székre. Vegyél az egyik kezedbe súlyzót és a karodat támaszd meg a térdeden. Az alkarodat hajlítsd be úgy, hogy közben ügyelsz arra, hogy a felkarod ne mozogjon, majd engedd vissza.Eleged van az integető hájból?
  2. Állj vállszéles terpeszben. A karod legyen a tested mellett és emeld fel a karod felváltva és közben figyelj arra, hogy amikor felemeled a kezed a csuklód forduljon kifelé és a felkar maradjon mozdulatlan.Eleged van az integető hájból?

Váll

  • Ülj le egy székre. Mindkét kezedbe vegyél egy-egy kézi súlyzót. A kezeidet emeld a fejed fölé feszesen, majd engedd le a mellkasodig. Ügyelj arra, hogy a könyököd ne menjen le a mellkasod alá.Eleged van az integető hájból?
  • Helyezkedj úgy el a széken, hogy a törzsed előre tudd dönteni egy picit. Mindkét kezedben legyen egy-egy kézi súlyzó. A kezeidet emeld ki feszesen oldalra a vállad vonaláig, majd engedd le.Eleged van az integető hájból?
  • Állj fel váll széles terpeszben. A kézi súlyzókat fogd meg és emeld fel egyenesen a vállad vonaláig, majd engedd le.Eleged van az integető hájból?

Nyári Szimonetta