Néha előfordul, hogy egy kicsit veszítünk energia tartalékainkból és csak pihennénk, lustálkodnánk… Azonban nem szabad elengedni magunkat, hiszen ilyenkor kell a legjobban odafigyelni energiarakátrunk feltöltésére!

De valójában mi is az az energia?

A fizikai test és az életerő megnyilvánulása. Visszatükrözi az életmódunkat, táplálkozásunkat, pihenésünket, testmozgásunkat, gondolkodásunkat, érzéseinket és légzésünket is…

Szinte minden betegség hátterében az életerő egyensúlyzavara és a mikró keringés zavara áll. Ezek javítására alkalmazhatjuk az Ájurvéda összes módszerét, hogy az életerőnket növeljük. Ilyen pl. a méregtelenítés, masszázs, jóga vagy a gyógyteák.

A gyógynövények szerepet játszanak abban, hogy korrigálják az életerő mozgását, az emésztést segítsék és a méreganyagok kiválasztásához is nagymértékben hozzájárulnak.

A krónikus fáradság szinte népbetegségnek számít. Ebben az esetben az energiaszint alacsony. A nehezen kezelhető betegségek hátterében sokszor az alacsony energiaszint lapul. Ilyenkor az antibiotikumokhoz, nyugtatókhoz fordulunk, ami nem a legjobb megoldás, mert az energiaszintünk tovább csökken!

Miből meríthetünk energiát?

Az erőből, mely velünk született és átadhatunk másoknak: változtatni nem lehet, ez a saját testtípusunkhoz kapott energia.

Helyes táplálkozás: együnk minél több friss ételt, ez nagymértékben hozzájárul az energiaszintünk növeléséhez. Kerüljük a gyorsételeket, a hideg és cukros üdítőket, a több nappal ezelőtt készült ételeket.

Helyes légzés: figyeljünk a légzésre, a sekélyes és kapkodó légzés szintén csökkenti az energiát. Légzésünk javítására végezzünk légzőgyakorlatokat.

Helyes alvás: ez olyan, mint egy meditáció. Egy jó alvás után szinte újjászületünk.

Más emberektől kapott energia: kerüljük az alacsony energia szinttel rendelkező embereket, hiszen ők még jobban lehúznak. Inkább találkozzunk olyan emberekkel, akikből árad a szeretet, a pozitivitás és az energia, hogy utána feltöltekezve mi is tudjunk segíteni kevés energia szinttel rendelkező embereken!

Saját lelkünk: alakítsunk ki egy kapcsolatot a belső forrással, hogy ne csak a külső forrástól függjünk. Fedezzük fel életünk lelki oldalát, célját! Ezáltal az energia határtalan forrásához jutunk!

Tegyük meg bátran ezeket a lépéseket, hogy a megfelelő energia szinttel rendelkezzünk és boldog, kiegyensúlyozott életet éljünk! Ha nem megy egyedül, segítek! Hívj bátran!

Nagy Irén Mónika

Öröm tréner

+36-70 / 377-0955

[email protected]