Epres- csokis szeletek banánnal is

Hozzávalók:

  • 7 darab almalap (többet is használhatunk, hogy legyen a sütinek magassága)

A csokis réteghez:

  • 2 banán
  • 15 dkg mandula (vagy dió)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • pici víz

A mandulát vagy diót megőröljük, a banánt villával szétnyomkodjuk. Kevés vízzel turmixgépben simára keverjük a mandulát (diót), hozzáadjuk a banánt, mézet, kakaóport. Kenhető állagúnak kell lennie.

Az epres réteghez:

  • 2o dkg friss eper

Az epret vékony szeletekre vágjuk. Ne pürésítsük, mert aláztatja az almalapokat.

Vaníliás réteghez:

  • 15 dkg kesudió
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 1 evőkanál méz
  • ½ citrom kifacsart leve
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 kevés víz

A kesudiót kevés vízzel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, citromlét, vaníliát. Chiamaggal, vagy utifűmaghéjjal sürítjük (ezzel várni kell 1 órát, hogy megszívja magát, akkor lesz kenhető).

Az első almalapra csokiréteg kerül. Egyenletesen elkenjük, majd rátesszük a következő almalapot. Erre egyenletesen elterítjük az eperszeleteket.

Erre újabb almalap kerül. Most jön a vaníliás réteg. A következő almalapra ismét csokis réteget kenjünk, majd megint eper következik és a végén újra vaníliás.

A tetejét és az oldalát megkenjük csokikrémmel és egy órára eltesszük pihenni, hogy az almalapok felpuhuljanak.

Ezután lehet szeletelni, epedarabokkal dísziteni.

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu