Egyre szebb az idő, süt a nap, de még nincs nyári hőség, így bátran lehet menni a természetbe sétálni, futni vagy épp túrázni. Mit tegyünk azonban, ha testünk segítséget kér?

 

Mi az a kollagén?
Egy görög szóból kapta a nevét, jelentése ragasztani, tehát egyértelmű, hogy a test összetartó képességére utal. Amúgy a kollagén egy olyan fehérje, amit nagy mennyiségben tartalmaz az emberi test. Található belőle a csontokban, bőrben, izmokban, ízületekben és persze a porcokban is. Sok típusa van, s a test, különböző részeiben nem egyformán találhatók.
A kollagén fontos szerepet tölt be tehát többek között a csontok, az ízületek, porcok és a bőr struktúrájának összetételében. Ha valami nincs ott rendben, például surlódás következik sportolás közben, akkor fokozott érzékenységet érzünk, majd fájdalmat, ha nem adunk segítséget a testünknek.

 

Mi az a hidrolizált kollagén?
Leginkább a zselatinhoz hasonlítható. Azaz, főzés során a kollagén zselatinná alakul át, s mi ilyen formában ehetjük meg a kollagénben található fontos aminosavakat, hisz ritkán fogyasztunk nyers bőrt és inakat, bár sütve vagy főzve inkább.
Ha még intenzívebb eljárást alkalmazunk, akkor jön létre a hidrolizált kollagén, ami tulajdonképpen a fehérjék még kisebb részekre való bomlását jelenti, de a zselatinhoz képest kémiai tulajdonságaik eltérőek, az emésztés szempontjából pedig jobbak.

 

Mi segíthet?
Flexiform italpor az egyik választásunk, ami vitaminokkal dúsított, finom kakaó ízű és erősebb hatásfokú a hagyományos kapszuláknál. Leginkább azok érzik a hatékonyságát, akik már kialakult tünetekkel bírnak sportolás vagy a hétköznapok során: izületi panaszok, gyulladások, porckopás, izomrost-gyulladás, íngyulladás stb. További jótékony hatása az italpor rendszeres fogyasztásának, hogy a haj, a körmök és a bőr is szépülni folyamatosan.

 

 

Flexigél egy olyan oldat, mely speciális módszerrel, enzimek segítségével készül. Dúsítva van B vitaminnal és magnéziummal, melyek kiegészítik és elősegítik a termék hatékonyabb hatását, vagyis az ízületek működését, mozgékonyságát és egészségét. Emellett persze ez a termék is pozitív hatással van a hajra, a körömre és a bőr állapotára is.

 

Miért fontos a C vitamin is?
A kollagén képződését képes elősegíteni a csontokban, a porcokban a fogak, a bőr és az erek működéséhez. Jó hatással van az immun- és az idegrendszerre, továbbá védi a sejteket az oxidatív stressztől, nagyban segíti legyőzni a fáradtságot is.

 

Csupa jó hír, folytathatjuk az aktív sport- vagy szabadidős tevékenységeinket, hisz elérhetők a támogató készítmények!

www.pharmia.hu
[email protected]
+36 30 299 8444