Farsang… Bizonyára mindenki emlékszik, hogy milyen izgalommal választotta ki gyermekkorában a jelmezét, amelyben felvonult a bálon. Ez a mostani időkben sincs másképp. A gyerekek lelkesedése hatalmas a különböző farsangi maskarák iránt. A könnyebb választás érdekében összegyűjtöttünk néhány egyszerű, de nagyszerű, otthon is elkészíthető jelmez ötletet.

 

Cowboy

Szükségünk lesz egy széles karimájú kalapra, amire varrjunk egy madzagot, egy kockás ingre, mellénykére, farmernadrágra, illetve egy színes nyaksálra, amelyet fordítva kell megkötni.

 

Pantomimművész
Csak egy fekete-fehér csíkos pólóra, fekete kesztyűre és kalapra van szükségünk valamint egy sötét nadrágra és cipőre. Sminkeljük ki teljesen a gyerek arcát fehérre, a száját rúzsozzuk be fekete színnel.

 


 
 

Medúza
Vegyünk egy átlátszó esernyőt és ragasszunk rá színes szalagokat. Adjunk a gyerekre egy egyszínű ruhát és már el is készült a jelmez.

 

 
Szőlőfürt
A felfújt lufikat rögzítsük egy barna vagy zöld ruhára, úgy, hogy az szőlőfürtformát képezzen. A szőlő leveleit is könnyedén megtudjuk csinálni, zöld kartonból vágjuk ki a leveleket és ragaszuk rá egy kalapra őket.