Hozzávalók
- 1 db fejes saláta
- 1 db cikória
- Néhány csík húsos szalonna
Fűszeres vörösborecet öntet
- 2 evőkanál vörösborecet
- 5 evőkanál olíva olaj
- 1 csapott teáskanál só és frissen őrölt feketebors
- 1 púpozott evőkanál apróra vágott majoránna, bazsalikom, petrezselyem
- 3 evőkanál finomra aprított sonkahagyma
Elkészítés:
A salátáról és cikóriáról távolítsuk el a külső leveleit, vágjuk félbe őket, majd kb. 1 cm cikkekre szeljük. Mossuk meg alaposan a salátát és csöpögtessük le róla a felesleges vizet. A szalonnát süssük ropogós aranybarnára. Az öntet hozzávalóit keverjük össze és adjuk hozzá a cikkekre szeletelt salátát, cikóriát és a megsütött szalonna csíkokat.
Forrás: Jamie Oliver – a pucér szakács
Hagyj üzenetet