Hozzávalók

 

  • 1 db fejes saláta
  • 1 db cikória
  • Néhány csík húsos szalonna

 

Fűszeres vörösborecet öntet

 

  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 evőkanál olíva olaj
  • 1 csapott teáskanál só és frissen őrölt feketebors
  • 1 púpozott evőkanál apróra vágott majoránna, bazsalikom, petrezselyem
  • 3 evőkanál finomra aprított sonkahagyma

 

Elkészítés:

 

A salátáról és cikóriáról távolítsuk el a külső leveleit, vágjuk félbe őket, majd kb. 1 cm cikkekre szeljük. Mossuk meg alaposan a salátát és csöpögtessük le róla a felesleges vizet. A szalonnát süssük ropogós aranybarnára. Az öntet hozzávalóit keverjük össze és adjuk hozzá a cikkekre szeletelt salátát, cikóriát és a megsütött szalonna csíkokat.

 

 

 

Forrás: Jamie Oliver – a pucér szakács