Van, amikor nehezen nézünk szembe önmagunkkal. Főként akkor, amikor szembesülünk egy komolyabb betegséggel. Ilyenkor csendben, a lelkünkben legbelül, eszünkbe jutnak azok a napok, amikor felfigyeltünk apró kis jelekre, de gyorsan el is hessegettük magunktól az érzést, amit keltettek. Aztán eszünkbe jutnak azok a napok, amikor erősebben jelentkeztek tünetek, de éppen nem értünk rá foglalkozni velük. Szomorúan gondolunk arra, amikor már egyértelműen éreztük a bajt, de nagyon féltünk, hogy mi derül ki, ha utána járunk. Ezért inkább megpróbáltunk még több dolgot elintézni, hogy időt nyerjünk. Amikor eljött a nap, a halaszthatatlan nap, akkor pedig ott belül, a szívünkben már nem múlt a szorongás. A tünetek, a baj maga alá gyűrt bennünket.

 

 

orvosi-eszkozok

 

 

Persze, hogy tudtuk, amit mindenki tudott. Hogy a prevenció az igazi orvosság. Az, ha a bajnak esélyt sem adunk. Azt is tudtuk, mert mindenki tudja, hogy az időben elcsípett változáson gyorsan, hatékonyan lehet segíteni. Ahogyan az is mindenki előtt ismert, hogy a rendszeres szűrés milyen elengedhetetlenül fontos! Azonban a mindennapi élet annyira másképpen alakul. Sok a feladat, kevés az idő, sok a teher és a kiadás. Ki ér rá eközben saját magával törődni, erre időt és pénzt áldozni. Pedig kellene! Még mielőtt tényleg baj lesz, ami aztán ellopja az időt, az élet-időt, apasztja a pénzt, amiből kevés helyen van bőségesen. Őrli az idegeket és pánikot okoz a családban. Nem csak a táppénz miatt, hanem mert olyan nagyon szeretnek bennünket.

 

 

orvos diagnosztika

 

 

Nem kell, hogy így legyen!

 

Vannak olyan egyszerű módszerek, eszközök, gépek, amikkel kimérhető az egészségi állapot, feltárható a kockázat, ellenőrizhető, hogy mely területen ajánlott a változtatás. Vannak egyszerű megoldások, amik nem emésztenek fel vagyonokat, ám az eredmény nagyon megnyugtató. Vannak olyan módszerek, amik életmód változtatásokkal együtt, eredményesek. Mindezeket igénybe venni pedig bölcs előrelátás. Érdemes a felesleges kockázatokat elkerülni. A szorongás még senkin nem segített.

 

 

Mayer Judit természetgyógyász

 

 

Változz, hogy változtathass

 

Sokan a szokások rabjai csupán. Jó hír, hogy a szokásokon a legegyszerűbb változtatni. Ugyanis a szokásokat csupán átalakítani kell. Lassan, akár kis lépésenként, hogy „ne fájjon” annyira. Beiktatni egészséges táplálkozásból elemeket, szokássá tenni egy-egy esti sétát, ami igazán ideg kisimító a napi stressz után és közben még a párunkkal, gyerekeinkkel is értékes időt tölthetünk. Rászokni, hogy 3 havonta elnézünk a fogorvoshoz, hogy leszedje a fogkövet és ellenőrizze a fogainkat. Évente egyszer tünetmentesen is kérni egy citológiai vizsgálatot, esetleg elmenni egy kivizsgálásra, vérvételre, tüdő röntgenre. Csak így apránként. Egyesével felépítve. Az évi teendők közé a naptárba becsempészve egy-egy alkalmat. Persze a jóból sem kell kimaradni, hiszen gyógyfürdőt évente kétszer kérhetünk hivatalosan. Ezek az apró élet-kép módosítások pedig meghozzák a jó eredményeket.

 

 

feng shui

 

 

Felelős vagy magadért!

 

Felelős vagy magadért. Azért, hogy milyen állapotba kerülve éled az életedet. Nem csak az a fontos, hogy ne dohányozz. Az alkohol és a szénsavas italok nagyon nem tesznek ót.  A szénhidrátok, a fehér cukor fogyasztása minden, csak nem egészséges. Mindenki tudja ezt, te magad is!  De azért egy stresszes napon te is sütit kérsz a cég büféjében és már a 3. kávét döntöd magadba. Ugyan fitness menüt kérsz, grillcsirkét saláta ágyon, de jó esik hozzá egy üveg kóla. Közben tudod, hogy nem ezt és nem így kellene. De olyan jól esik. Fáradt vagy, kimerült és a cukor, a kávé azonnal hat. Amikor ott a baj, ezekre a napokra is gondolni fogsz. Minden egyes részletre emlékezni fogsz. A rossz érzésre is, hogy igen, a lelked mélyén tudtad, érezted, hogy másképpen kellene. Kevesebb stressz, több pihenés, félrerakott feladatok. Mert a függönymosás megvár, a nagytakarítást részletekben is lehet. Hulla fáradtan, mindent egyszerre nem szabad.

 

 

 

 

Élj önmagadért!

 

Az élet értékes és szép. A többiekkel együtt örülni, sokáig élvezni a gyerekeid örömét, nézni, ahogy felnő az unokád. Bevállalni egy délutánra a dédunokádat, micsoda isteni adomány. Kézen fogva sétálni a parkban a pároddal az 50. házasság évfordulón milyen csodás érzés. Nem kell hozzá semmi különös. Csupán annyi, hogy önmagadért élj. Annyit adj másnak, ami könnyen adható. Amibe még nem feszülsz bele. Akkor lesz időd és energiád saját magadra. Lesz időd a prevencióra, lesz energiád a szűrő vizsgálatokra és lesz fedezeted arra, hogy el gyere. Nézzük meg, mérjük ki, milyen állapotban vagy valójában.

 

 

gondolkozó nő

 

 

A bajt nem kell megvárni. Időben is képhetünk. Átalakíthatunk szokásokat, felmérhetünk valós állapotokat és a kisebb elváltozásokat azonnal orvosolhatjuk. Érdemes felelősséget vállalni önmagunkért saját magunk és a családunk örömére.

 

 

 

 

Hívj már ma! Kezd el most a változást és változtass. Először a szokásaidon, a beidegződéseiden alakíts egy kicsit. Válj boldog, elégedett és egészséges emberré. Nem csak felelős vagy! Egy karnyújtásnyira, egy telefonra, egy e-mailra vagy csupán attól, hogy az életed egy új szakaszába lépj. A tudatos ember szakaszba, aki nem csak tudja, de meg is teszi a szükséges lépéseket az egészsége érdekében.

 

Várlak!

 

Nézd meg, milyen témák mentén kereshetsz, vagy gyere el csak úgy, mert kíváncsi vagy magadra.

https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-kovacs-mayer-judit

 

 

Kovács Mayer Judit

természetgyógyász

+36 30 98 22 232