A karácsony a szeretet és békesség ünnepe, amit lelassulva, csendben szokás ünnepelni.

Szilveszter napja azonban a csillogás, zene, tánc, jó hangulat ideje. Egyetlen éjszaka alatt lezárunk egy évet, megkezdünk egy újat és legtöbben késztetést érzünk ezt megünnepelni.

Nincs ezzel semmi probléma, azt azonban tartsuk észben, hogy nem lehet és nem is szabad egyetlen éjszaka alatt egy egész év kihagyott szórakozásait pótolni. Bármilyen fergeteges bulira készülünk az óévben, ne feledjük el, hogy ami szilveszter éjszakáján történik, nem marad az óévben és érvényes az újban is!

Mindenkit vár valaki haza, semmi sem törlődik az évszám megváltozásával.

Bulizzunk úgy szilveszterkor, hogy ne kelljen kellemetlenséggel, rossz érzéssel, pláne nem vészhelyzetben nyitni a következő évet! Kis odafigyeléssel és önuralommal nem nehéz úgy szórakozni, hogy másnap is jókedvünk legyen.

Nem kell mindenáron kirúgni a ház oldalát, mert beletörhet a lábunk!

ujevi-bulizas

Viselkedésünkkel őrizzük meg a méltóságunkat, amit mondunk vagy teszünk az óévben, nem törlődik az éjféli tűzijátékkal.

Annyit igyunk és együnk, amennyi jólesik, a tukmálóktól udvariasan forduljunk el!

Ne menjünk bele olyan szituációkba, kihívásokba, amikbe egyébként nem tennénk, csak azért, mert buli van!

Ne tegyünk ígéreteket, újévi fogadalmakat nyilvánosan! Nagyon kellemetlen lehet, ha később számon kérnek rajtunk egy olyan kijelentést, amit a buli hevében nem gondoltunk át.

Soha ne vezessünk ittasan! Ez mindig, minden körülmények között tilos! A sajátunk mellett mások életét is veszélyeztetjük.

Soha ne üljünk be ittas sofőr mögé! Válasszunk úgy szórakozóhelyet, hogy gyalog is haza tudjunk menni vagy fizessünk és várjunk meg taxit, sofőrt, bármennyi időbe és pénzbe telik! Érjünk haza biztonságban!

Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? –
Adjon Isten, ami nincs,
Ez új esztendőben.

(Arany János)

Jó szórakozást és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedve Olvasónknak!

Farkas Bernadett