Új év, új energia lakásunkban

Minden év februárjában (február 4.) változnak lakásunk, irodánk energiái, érdemes felkészülnünk ezekre a változásokra, és felkészíteni lakásunkat is.

Orvoslási eszközeink tisztítása

Ilyenkor, az éves energiaváltáshoz közeledve többekben vetődnek fel a következő kérdések:

  • Mit csináljunk a már meglévő éves orvoslási eszközökkel az energiaváltás (február 4.) után?
  • Vegyünk-e új orvoslási eszközöket, vagy használjuk fel ismét őket?

Ezt a kérdést nem lehet egy egyszerű “igen”-nel, vagy “nem”-mel megválaszolni.
A Feng Shui orvoslások két csoportba oszthatók:

  • védelem a negatív energiák ellen,
  • a pozitív energiák erősítése, aktiválása

Ennek értelmében az orvoslási eszközöket is eszerint tudjuk csoportosítani. A védelemre felhelyezett orvoslási eszközök nagyon sok negatív energiát szívnak magukba, míg azok az eszközök, melyeket a pozitív energiák erősítésére helyeztünk ki, pozitív energiákkal telítődnek.

Mielőtt hozzáfogsz lakásod éves orvoslásához, az első tanácsom az, hogy gyűjtsd össze lakásodból az orvoslási eszközöket, és csoportosítsd őket.

  • Védelemre szolgáló eszközök: sós víz, Pi Yao, Chi Lin, Fo kutyák, szélcsengők, stb.
  • Energetizáló eszközök: pénz fa, nevető Buddha, szerencse bambusz, háromlábú béka, piramis gyertya, stb.
  • Mindkét funkciót magukba foglaló eszközök: gyógyító Buddha, Wu Lou, Kuan Yin, Sárkány, elefánt, szerencse érmék, féldrágakövek.

felkeszules-a-lakasunkban-1

Te magad kell, hogy eldöntsd, hogy a szimbólumot újra használod, vagy megsemmisíted. Ennek eldöntésekor két szempontot kell figyelembe venni:

  1. miként volt használva az orvoslási eszköz az előző évben (védelem, vagy energetizálás)?
  2. miből készült az orvoslási eszköz?

Ha az orvoslási eszköz jó minőségű anyagból készült (pl. kristályok, féldrágakövek, minőségi üveg, fa, fém), ezeket az eszközöket tisztítsd meg, utána aktiváld őket. Ám ha az eszköz silányabb minőségű anyagból készült, vagy elvesztette fényét, színét, elhasználódott, eltört, szerezz be helyette újat.

Tisztítási ötletek

Az orvoslási eszközöket helyezd ki holdfénybe, vagy napsütötte helyre (attól függ, hogy Yin, vagy Yang energiára van-e szükségük). Amennyiben ez a technika nem tetszik, végy egy tál vizet, használd a Hold, vagy a Nap energiáját (tedd ki éjszaka, vagy nappal) legalább 72 órára, utána ezzel a vízzel tisztítsd le, mosd le orvoslási eszközeidet.

A sóról köztudott, hogy tisztító tulajdonsága van. Készíthetsz tehát sós vizet az orvoslási eszközök tisztítására, természetesen csak akkor, ha az eszköznek ez nem árt.

Ritka eset, hogy a féldrágakövek, ásványok olyan sok negatív energiát szívnak magukba, hogy rajtuk már a hagyományos kristálytisztítás sem segít. Ilyenkor a legjobb földbe helyezni őket néhány napra.

Az élő Feng Shui eszközöket (szobanövények, akvárium) tértisztítás közben tudjuk megszabadítani a negatív energiáktól. Jó megoldás lehet az is, ha néhány napra áthelyezed őket a szoba egy másik területére.

Szilvásy Judit
okl. mérnök, Feng Shui oktató-tanácsadó
www.fengshuibolt.hu