A minap könyveimet rakosgattam a polcon, és egyfolytában az a gondolat motoszkált bennem, hogy írnom kell Neked, miért is kell a könyveket a Feng Shui szabályai szerint állítva a polcra helyezni, azaz Feng Shui könyvespolcot létrehozni.

Nos, mint tudod, a Feng Shui rendszere az 5 Őselemre épül. A Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz elemek egymásra hatása alkotja közérzetünket. Egy rendezetlen polcon például, az elemek diszharmóniában vannak, így látványa bennünk is kesze-kusza érzést válthat ki.
A rendetlenség a Föld elemhez tartozik.
A fekvő könyvek szintén. Túl sok a Föld elem.
Tehát:
Hiába vannak rendezetten fekvő állapotban könyveink a könyvespolcon, nem jó hatással vannak ránk. Hatnak a tudatalattinkra, nem tudjuk megmagyarázni miért, de a szobában levés nem okoz felüdülést. Nem töltődünk fel.

 

 

Miért ajánlott a Feng Shui könyvespolc?

 

Továbbá más kárt is okoznak:
Amennyiben megvizsgáljuk, mely életterületen található egy ilyen polc, azaz a "nagy Föld elem kupac", észrevehetjük, hogy aggódási hajlam fejlődhetett ki bennünk azon életterületen.

Így például rendezetlen könyvespolc:
a szerelem területen = aggódás a párkapcsolatban
gazdagság területen = aggódás  anyagi, pénzügyi téren.
egészség területen = nem vagyunk boldogok, ami egészségünk területén történik velünk….

Az álló könyvet a Fa elemhez kapcsolja a Feng Shui. A Fa kiszívja a Földből a táplálékot. Így a Föld elem, gyengül. Könnyedebbnek érezzük a könyvespolcot, ha a könyvek állnak.

Ezek alapján helyezzük állítva könyveinket a polcra, mert az a tavasz lendületes energiájával ér fel, és nem nyomaszt úgy, mint egy fekvő könyvekkel teli polc.
– Továbbá azzal is játszhatunk, hogy a könyveket színenként csoportosítjuk a polcon egy témán belül. Pld.: 5 piros, 5 sárga, 5 zöld borítójú könyv követi egymást. Kellemes életérzést tudunk ezzel is létrehozni.

Nagyon jó a szemnek és a léleknek, ha a könyvek között a polcon helyenként hézagokat hagyunk. Ne sűrítsük be a könyveket, tehetünk közéjük egy-egy szobrot, növényt, dísztárgyat.

– Olyan sok a könyved, hogy egymás mögött két sorban vannak? Tudod, hogy mi van a hátsó sorban? Ha nem, akkor az is Föld elem, ami aggódást hoz.

– Ne aggódjunk, cselekedjünk…. próbáld ki, rendezd át könyveidet, sorakozzanak a könyvek a Feng Shui könyvespolc szabályai szerint, ha úgy látod, és várom visszajelzésedet!

Tudás szimbólumok:

http://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/browse&keyword=bagoly&

 

Szilvásy Judit okl. mérnök
Feng Shui oktató-tanácsadó

06/30 95 905 95

 

www.fengshui.hu