Régóta kísérjük figyelemmel a Házat-Hazát Alapítvány munkáját. Szerény eszközeinkkel segítjük a gyermekváró otthonokat építő alapítványt.

 

 

A kitartó és áldozatos munka nem csupán a mi figyelmünket keltette fel. A 25 éve tartó, rendületlen hittel és elszántsággal építkező Alapítvány, közösségi önkéntes munkával és adományokból épülő otthonok megszületésének mestere. Fészekrakásból kiemelkedő. Ezért kivívta az elismerést.

 

 

A Magyar Világtalálkozó keretében, ünnepi gálán adták át az Összefogás a Magyarságért díjat Lőrincz Kálmánnak, a Házat – Hazát Alapítvány alapító-igazgatójának, és dr. Máthé Gizellának, az Alapítvány Családkiválasztó Tanács elnökének. A díjat azok kapják, akik az összmagyarság összefogásának és nemzettudatának erősítése érdekében végeznek kiemelkedő munkát.

 

Kálmán és Gizella nem csak az otthonok megépítésében, hanem a Panoráma Világklub létrehozásában és működtetésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Az 5 kontinensen működő civil szervezetben létrehozott kapcsolathálóval is a gyermekváró otthonok építésének támogatásáért lobbiznak. Élethivatásukká vált az összefogást erősítő, együttműködésekre alapozó alapítványi tevékenység. Kálmán Amerikát hagyta ott az álomért, hogy Magyarországra visszaköltözve olyan fiatalokat segítsen, akik önerőből nem tudnák megvalósítani a saját otthonhoz jutást. A Házat-Hazát Alapítvány munkája azonban sokkal többet jelent, mint olyan házak megépítését, amelyek alkalmasak arra, hogy abba nagycsaládok költözzenek.

 

 

 

 

Az Alapítvány filozófiája olyan jellegű segítségnyújtás, ami az összefogásra épül. Az egymásért való felelősségvállalás, az önkéntes, kaláka jellegű munka megvalósulása, amelyben az otthont kapó családok pont úgy kiveszik a részüket, mint azok, akik az építkezés folyamán akár eszközzel, akár pénzügyi támogatással, akár kétkezi munkával járulnak hozzá az építkezéshez.

 

Lőrincz Kálmán álma megvalósult. Az elismerés, amiben Gizellával részesültek, a jól végzett munka gyümölcse. A meghatottság, ami átitatta az ünnepet, tovább erősíti a hitet Kálmánban, hogy rendületlenül folytassa munkáját. Hiszen látni, megélni azt a boldogságot, amikor egy fiatal család átlépheti a saját otthona küszöbét, minden díjnál értékesebb. Több, mint 40 olyan család van az ország több pontján, akik megtapasztalhatták ezt a csodás pillanatot a Házat – Hazát Alapítványnak köszönhetően. Minden ilyen napot, a szívében őriz Kálmán és Gizella. A meghatottság, a szeretet, az odaadás itatja át ezeket az emlékeket. Erőforrásként, hajtóerőként ahhoz, hogy bármely akadályt legyőzve, további források után kutassanak. Minél több magánszemélyt, céget, vállalkozást, állami döntéshozót győzzenek meg arról, hogy ebbe a nagyszabású projektbe érdemes befektetni. Még akkor is, ha ebből a személyes haszon a jót cselekvés mellett, az adóból leírható összeg. Mert tenni valakiért, akit talán nem is ismerünk személyesen több, mint jó cselekedet. Olyan emberségről tesz tanúbizonyságot, amire valóban kijelenthetjük, hogy van értelme a társadalmi együttgondolkodásnak. Van értelme az összefogásnak. Hiszen amikor mindenki csak annyit tesz, amennyit gond nélkül megtehet, a sok kis rész együtt olyan erős hatást válthat ki, amitől az élet új szárba szökken.

 

 

 

 

 

 

A több mint negyven családba megszületett 50 gyermek, és azoknak a gyermekei a saját életükkel példázzák ezt. Az otthonteremtésnek köszönhetően az unokák száma is eléri már az 10 főt. Otthon nélkül talán meg sem születtek volna mindahányan. A közös akarat azonban életre hívta a lehetőséget. A családok pedig éltek ezzel az adománnyal!

 

Mit tehetünk mi? Adhatunk. Hozzájárulhatunk a támogatásunkkal ahhoz, hogy gyermekek szülessenek. Családok otthont találjanak, és munkájukkal, talentumukkal, erejükkel hozzájárulhassanak a vidék fejlődéséhez is. Szakértelmükkel a gazdaságot, emberségükkel a település közösségét gyarapíthassák. Ez pedig olyan közös jót hoz létre, ami messze előre mutató példa lehet Európában és azon belül a Kárpát-medencében. Emellett a lehetőség mellett nem szabad elmenni. Valós értékteremtés születik meg ez által. Ezt a teljesítményt ismeri el a díj is, amit evvel a hihetetlen értékű munkával érdemelt ki Lőrincz Kálmán és Dr. Máthé Gizella.

 

 

 

 

 

 

Segítsük együtt az Alapítvány további munkáját. Segítsünk, hogy segíthessenek és egyre több család költözhessen be a gyermekváró otthonokba.

 

Mert ezek az otthonok kézzelfoghatóan a jövőt építik generációk számára teremtik meg a fészekrakás lehetőségét!

 

 

 

http://www.hazathazat.hu/hu/adomanyok

 

 

 

Lőrincz Kálmán

igazgató

közgazdász

otthonteremtő

Mobil: +36 (30) 945-4662

Email: klorincz11@gmail.com