Mindent a maga idejében!

A Nemes ÖKO friss és egészségek növényeit használd a házi befőzésekhez is, hogy a természet ereje a te egészségedet is erősítse!

 

Miért jó a saját befőzésű zöldség, gyümölcs?

Először is, mert a gyerekkorunkat hozza vissza nagymamáink, anyukáink finomságainak ízemlékeivel. Másrészt pontosan megválaszthatjuk az alapanyagokat, s minden apró, ámbár fontos részletre odafigyelhetünk. Ez rajtunk múlik!

 

Mi kell a jó befőzéshez?

A legfontosabb, hogy egészséges és érett alapanyagot használjunk. A megdolgozott gyümölcsöt és zöldséget fertőtlenített üvegekbe tegyük el, s a megtöltés után kb. 10 percre állítsuk fejre a dunsztolás előtt mindegyiket! Az üvegek kívülről való megtisztítása után felcímkészheted a finomságaidat.

 

 

Mi az az érési naptár?

 

Minden frissen érett gyümölcs vagy zöldség aktuális beérési időszaka

 

Augusztusban: málna, egres, ribizli, sárgabarack, nektarin, őszibarack, alma, ringló, körte, szilva, szőlő,uborka,paradicsom.

 

 

Szeptemberben: nektarin, őszibarack, alma, ringló, csipkebogyó, áfonya, körte, szilva, füge, szőlő, uborka, paradicsom; októberben: alma, körte, szilva, füge, szőlő, bodza, birs, uborka, paprika, padlizsán.

 

Novemberben: alma, birs

 

Néhány igazán finom recept!

 

Érett padlizsánból zakuszka, olajban eltett aszalt paradicsom fűszerekkel vagy épp házi ketchup, no meg a darált paparika finom erős Pistának! A különlegességek közül pedig a gyömbéres zöldparadicsom, sőt a könnyed ajvár is tuti siker lesz a családi étkezésekkor.

 

A lényeg, hogy biztosan friss, egészséges és érett zöldségeket használjunk, amit a legbiztosabban a Nemes ÖKO gazaságtól tudunk beszerezni! Ne habozzunk!

 

Nemes Gábor
biogazda
+36/70-701-7447
nemesokogazdasag.hu