Felelős gazdiként tudnunk kell, hogy a fogtisztítás kutyusok számára is fontos!

 

Sajnos ők is hajlamosak a fogkövesedésre, ami a fogaikon lerakódott lepedék (baktèriumok) által jön létre. Vannak ugyan rágcsa csontok, fogtisztító stickek, gumi rágókák, de ezek sok esetben nem elegek.

 

A szájhigénia elhanyagolása sok betegséghez vezethet. Pl: fogmeder gyulladás, fog lazulás, ínysorvadás, állcsont-állkapocs gyulladás, fogtályog, fogsípoly stb.

 

 

8-10 hónapos kortól, körülbelül fogváltás után minden kutyust fontos figyelemmel kísérni, szakember véleményét ez ügyben kikérni, aki lehet állatorvos, szakképzett kutya kozmetikus. Napjainkban a legjobb megoldás az ultrahangos fogtisztítás. Ezt egy speciális készülékkel végzik, melynek a rezgései 12 mm mélyen hatolnak a fogínybe, segítséget nyújtva a fogkő, fogínygyulladás, rossz szájszag ellen, valamint prevenciós kezelésként hatnak egyéb fogbetegségek megelőzésében. Nem kell az állatot elaltatni, bódítani, megfelelő, szakképzett kezekben kedvencünk maximum unatkozhat a beavatkozás ideje alatt, sem fájdalmat, sem egyéb kellemetlenséget nem érez, hiszen a gép fájdalom, hang, mozgás mentesen dolgozik.

 

 

96 millió rezgést gerjeszt percenként, melyet a sörtéken keresztül továbbít a fogakra, fogínyre. Egy speciális nanobuborékos fogkrém segíti kifejteni hatását, melyet kifejezetten kutyusoknak fejlesztettek ki. A kezelés hosszúsága fogak állapotától függ, a nagy kezelés 1-1,5 óra, megelőző kezelés 1/2-3/4óra.

 

Figyeljünk oda kis kedvencünk egészségére, hisz felelősök vagyunk értük!

Szabó Liza
Bemer tanácsadó, fitoterapeuta
liza.szaboo@gmail.com