A gyermekvállalás életünk egyik legcsodálatosabb élménye, amelyben részünk lehet. Ezen túlmenően a gyermekvállalás felelősség is, hiszen óvjuk, védjük gyermekeinket, támogatni szeretnénk a tovább tanulásban és életkezdésben is.

Ehhez személyre szabott segítségre van szükség, hiszen nincs két egyforma élethelyzet, amelyre megoldást kell találni. Fontos, hogy meg tudjuk teremteni saját és gyermekeink anyagi biztonságát és emellett a nem várt helyzetekre is fe kell készülnünk. A baleset, betegség nem válogat, bárki életében felütheti a fejét.

Előre azt sem tudhatjuk, hogy pontosan mivel tudjuk majd gyermekünk álmainak megvalósítását segíteni, de egy biztos: az anyagi támogatás minden esetben jól jön!

Életkapu program…

„Kis gyerek, kis gond…” – ha csupán az anyagi oldalt nézzük, aligha marad kétségünk e népi bölcsesség igazságtartalmát illetően. Akárhonnan is nézzük a dolgot: ahogyan a kicsik nőnek, úgy állítják a szülőket egyre nagyobb kihívások elé, amelyek között ott tornyosulnak az anyagi természetűek is. Szerencsére a biztosítások nem csupán váratlan események – például balesetek – bekövetkeztekor jelenthetnek menedéket: akadnak köztük kifejezetten olyan konstrukciók, amelyek egy előre látható helyzetre való felkészülésben segítenek. Utóbbiakra éppúgy érdemes előre gondolni, mint a hirtelen és kiszámíthatatlanul lecsapó kellemetlenségekre. A gyerekek oktatásával kapcsolatos költségek például azonnal „borítékolhatóak”, még akkor is, ha nem rögtön külföldi felsőoktatásra gondolunk, hiszen már a hazai általános, középiskolás évek alatt is akadnak olyan költségek, amelyekre érdemes előre felkészülni.

fokuszban-a-jovo-1

Ki korán kel…

Aki persze még inkább kiszámítható jövőt szeretne gyermekének, az idejében belekezd a távlati tervek megalapozásába is. Jó példa erre az az egyébként örömteli helyzet, amikor tehetséges és szorgalmas utódunk minőségi felsőoktatási intézményben szeretne tanulmányokat folytatni, akár külföldön. Ez nem filléres történet, még itthon sem. Az államilag finanszírozott helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, az önköltséges szakokért pedig komoly összegeket kérnek el félévente az egyetemek, főiskolák. Fontos, hogy időben elkezdjük a tervezést és induljunk el a megavalósítás útján!

Németh Éva
GPS a pénzügyekben
Tel: +36 20 450 0848
E-mail:repules007@gmail.com
www.facebook.com/nemetheva.szemelyipenzugyimentor/