Sok újfajta megoldással találkozunk a mai világban, mégis megdöbbentően újszerű az, ahogyan a kvantum fizika közelíti meg a párterápiát: a párok informatikai terének a kompatibilitásán keresztül. Pofon egyszerűvé válik a képlet, ha más szavakkal írjuk le: amennyiben illeszkedik a két ember kisugárzása egy adott területen (“egy hullámhosszon vannak”), akkor nincs konfliktus azon a területen – amennyiben pedig nem, akkor folyamatos a konfliktus az adott területen (vagyis a hétköznapi nyelven úgy fejezzük ezt ki, hogy nincsenek egy hullámhosszon, tehát elkommunikálnak egymás mellett).

 

Természetesen a biofizikában nem ennyire leegyszerűsítve fogalmazható ez meg, mert a szervezet mezői sejtszinten is, meg a nagyobb biológiai egységek (szövetek, szervek, szerrendszerek, egész szervezet) szintjén is nagyon sok információt tartalmaznak egyszerre. Ezek az információs mezők, hasonlóan a modern telekommunikációs technológiák hordozóhullámaihoz, lehetőséget adnak arra, hogy a biológiai tevékenységek összehangolásához szükséges információk mindenhol elérhetőek legyenek a szervezetben. Amennyiben egy adott információs sáv jól működik a szervezetben, akkor  az adott sáv által ellátott élettani egységek is jól működhetnek. Ahhoz tehát, hogy két ember kompatibilis legyen, a legfontosabb bioinformatikai sávoknak mindkettőjüknél jól kell működnie abban az értelemben, hogy önmagában is kielégítően kell működnie, meg a közös összehangolási folyamatokra is elég adaptációs kapacitása kell, hogy maradjon.

 

Éppen ezért, a biofizikában a kvantum fizika megjelenése óta új értelmet nyert az adaptáció (a biokémiai és a pszichés is): amennyiben az információáramlást lehetővé tevő mező illeszkedik egy másik mezőhöz, akkor abban az irányban adaptációképes. Természetesen a biológiai változások állandóak, így az adaptációképesség is állandóan módosul. Mindemellett a tartós adaptációs zavarok jelenléte azt mutatja, hogy egyes informatikai sávok huzamosabb ideje nem tudtak szinkronizálódni a velük szinergikusan működő sávokkal. A pároknál ez azt jelenti, hogy egymással nem tudnak közös mezőket alkotni az adott területeken. Más szóval, a felek kisugárzása az adott területen nem eléggé dús és koherens – a hétköznapokban ezt úgy fogalmazzuk meg: “kicsit szét van esve”.

Enyhébb szinten azt tapasztaljuk, hogy nincs összhang, aztán egy mélyebb szinten a súrlódások és a veszekedések is megjelennek. A szinkronizációra tett kísérletek hosszútávon rendre kudarcba fulladnak, mert a két fél külön-külön is zavarokkal küzd a saját információáramlásában, ha együtt vannak, akkor pedig egymás zavarait felerősítik, már-már allergiások egymásra. Ez a bioinformatikai zavar olyan következményekkel is járhat, hogy a párnál funkcionális infertilitás is felléphet.

 

 

 

 

 

 

 
Itt hoz újat a biofizikai megközelítés: segít a saját információáramlás harmonizálásában és a közös informatikai mező optimalizálásában. Csak tapasztalatot kell szerezni az új technológia kipróbálásával és a belső élmény megadja azt, amit szavakkal nehéz kifejezni. Végtelen nyugalmat és bensőségességet érez az ember. Eltűnnek a belső feszültségek és a szervezet akadálytalanul végezheti a dolgát. A párok tagjai külön-külön is megtapasztalják a belső béke és összhang csodáját, meg együtt is tudják élvezni a jelent, mert eltűnnek a konfrontációk alapját képző szöveti informatikai zavarok.

 

Valójában a test és a tudat is a jelenbe kerül, túl tud lépni a régi lenyomatok okozta görcsökön. Az adaptációs törekvések, melyek alap-tulajdonságai a lényünk minden részének, újra sikeresen végbe mennek, tehát a szinergikusan működő részek szinkronizálódnak, beleértve a párok által létrehozott közös bioinformatikai mezőket is. Ezáltal maguktól tűnnek el a korábbi problémák, vagyis egy hullámhosszra kerülnek a párok. Ezáltal a pszichés működés, az érzelmi összhang, sőt maga a biológiai összhang is javul; ennek tulajdonítható be, hogy már sok-sok korábban funkcionális infertilitással küszködő párnak gyereke született a bioinformatikai szinkronizáció után.

 

 

 

 
Természetesen ezen a területen is igaz, hogy az élmény hatásosabb és befogadhatóbb a szavaknál. Mindenki kipróbálhatja hogyan működik mindez a gyakorlatban. A Mátrix Holisztikus Központban a mély relaxáció élménye mellett az is felfedezhető, milyen az, amikor összhangba kerülünk a párunkkal.

 

 

 

matrix@matrixholistic.hu

http://www.matrixholistic.hu

06/30-173-4437