Hozzávalók

  • 4 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db zellerszár
  • 2.5 kg paradicsom
  • 2 kg csirke
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só és bors

 

Elkészítés
A zöldségeket tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk őket durvára. Tegyük a csirkét, a hagymát, a fokhagymát, a zellerszárat, a paradicsomot egy nagy serpenyőbe. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel. Ha felforrt, akkor vegyük le kis lángra a tűzhelyet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk kb. 1 órán keresztül a csirkét és a zöldségeket. Utána a csirkét óvatosan szedjük ki a főzőléből. A főző levet szűrjük le és ízesítsük sóval, borssal. A levest hűtsük le és a tetején megdermedő zsírréteget szedjük le róla, majd adjuk hozzá a paradicsompürét.