A fürdőruha a fehérnemű utáni legkisebb női ruhadarab, beszerzése és viselése mégis nagy körültekintést igényel. Természetesen a strandviseletnek is mindig vannak aktuális divatirányzatai, ezek szerencsére egyre szélesebb skálán mozognak, így a nagyon vékony és a telt alakra is könnyedén találhatunk fürdőruhát.

Telt alakra az egyrészes fürdőruhák közül azok a legelőnyösebbek, amelyek hastájékon redőzött anyagból készültek. Ez elfedi a bőr egyenetlenségeit, esetleges bőrhibákat és karcsúsít is.

furdorzha-telt-alakra

Nagy mellek esetén nem érdemes kockáztatni a pánt nélküli fazont, inkább a nyakban kötős vagy a széles pántú ajánlott. A legjobbak azok a darabok, amelyek oldalra is kiérnek, így középre tolják és formázzák a ciciket.

Bikini esetén a legjobb a – egy ideje különösen divatos – retro hangulatú, magas derekú, széles alsó, amely a köldök fölé ér. Ha ráncolt vagy félig ráncolt anyagból készült, előnyösen gömbölyíti a csípő formáját és karcsúsítja a derekat. Ha hagyományos fazont választunk, ügyeljünk arra, hogy a has ne domborodjon előre!

furdorzha-telt-alakra1

Alsók esetén nagyon fontos a szabás is. Az ívelt, combnál felfelé kerekedő szabás optikailag nyújtja a lábat, kerekíti a feneket, szemben a francia fazonnal, ami szélesíti a csípőt.

Színekkel, mintákkal is érdemes kísérletezni. A sötét színek keskenyebbnek mutatják az alakot, különösen, ha oldalt helyezkedik el az egyszínű, sötét árnyalat, beljebb nagy minta vagy világos szín. A keskeny, függőleges csíkok is keskenyítenek, hangsúlyozzák a formát, a vidám, élnék színek segítenek a bőr barnaságát hangsúlyozni, simábbnak mutatják a bőrt.

furdoruha-telt-alakra

Remekül vékonyítja a derekat a mell alatti szabás. A trikó fazonú, úgynevezett tankini fürdőruha, mell alatt húzott fazonnal ideális választás azoknak, akik a derekukról szeretnék elterelni a figyelmet, mert szép, homokóra fazonra kozmetikázzák az alakot.

Fotók: Pinterest

Pastor Anni
divattervező
+36-30 / 971-0555
[email protected]
www.annipastor.hu