A nyár forrósága oly módon hat a fürdőszobák 2019-2020-s évek divatjára, hogy a víz érzetét idézik. Színekben a zöld a trendi, s azon belül, mint a természetes vizek folyamaiban, itt is a „színelváltozó”.

 

A víz természetesen jelenik meg, s a tisztálkodás és a mészkő, márvány (természetes anyagok) használata összekapcsolódik a tervezők fejében ezzel az igénnyel. Kőből formált, vagy fára erősített mosdók nagy divatja, ha egy forrást, kisebb vízesést idéznek amivel az állandóságra, megtisztulásra emlékeztetnek a fürdőszobánkban. A zuhanyok pedig mindent elsöprően több pontból érik testet.

 

A kézművesség, a világítótestek, a lámpák esetében is megérkezett. Nagy divat a kézzel fújt lámpatestek felfüggesztése a szériás megoldások helyett – továbbá a helyi megvilágítás akár gyertyákkal, napsugaras ablak-megoldással és sok növénnyel tarkítva. Pont, mintha kint, a természetben lennénk – megnyugvást, felfrissülést és tisztaságot hozva.

Az ornamentika és a kis, nagy odafigyelést igénylő csempék kiválasztása, mintájával is a változatosságot idézi. A bambusz jó kiegészítője a fürdő bármely szegletének akár él, akár nem.

 

A falakat borító lapok sok esetben utánozzák a fát, ami egy tavalyi divathullám átvezetése 2019-2020-as évekre. A tapétát idéző, festékhenger minták már ennek az ötletnek a tovább gondolt változata, a magában színes, dombornyomás pedig a minta gazdagságát hivatott kiemelni. A fúgák mindig az alapszínekkel harmonizálóak, s nagy eltérés csupán a kiegészítők, mint szőnyeg, törülköző és papucs tekintetében mérvadóak. Itt is a telt, természetes színek varázslatában, ihlete alatt szárnyaltak a tervezők.

Praktikus tanácsok
Minden fürdőszoba lelke a tükör, egy sohasem elég. Nem csak térnagyobbító hatása miatt fontos!

 

A fürdőszobába szeretünk meztéláb lenni, ezért a padlófűtés melege nagyon hasznos lehet, s egy puha szőnyeg pedig kényelmes és az esetleges elcsúszások megakadályozója. Éljünk velük!

Linka