Hozzávalók:
  • 30-36 db keményre főzött fürjtojás
  • 1 db fejessaláta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kígyó uborka
  • 1 db zöldpaprika
  • metélőhagyma, olívaolaj, mustár, citromlé, tejszín, só, bors, petrezselyemlevél a díszítéshez.

 

Elkészítés :

 

A saláta leveleket a tál aljára helyezzük, erre rétegezzük az összetevőket egyenlő szeletekre vágva.
A megfőtt fürjtojásokat vágjuk félbe és az öntetet az olajból, mustárból, citromléből, tejszínből, sóból, borsból keverjük ki és öntsük rá a hozzávalókra.
Szórjuk meg az egészet finomra vágott metélő hagymával, díszítsük petrezselyem zölddel és ízlés szerint piros arannyal és jól lehűtve tálaljuk.