A fűszerek szeretete és használata egész életünket végig kíséri. Vállalkozásunkat is azért hoztuk létre immár 30 éve, hogy a fűszerezés és az ízesítés örömét másokkal is megoszthassuk. Az üzletvezetés mellett egy szilárd filozófia adja a siker kulcsát :

KREATÍVAN KELL BÁNNI A HAGYOMÁNYOKKAL.

Sokác-sváb-magyar felmenőkkel rendelkező családokból származunk, így közelről láttuk és tapasztaltuk, ahogy a különböző nemzetek konyhái, ízei egybeforrnak, vagy éppen megteremtik a saját, egyedi ízvilágukat. Eleinte csak a hazai gasztronómia fűszereiben gondolkodtunk, de az ismereteink bővülésével újabb és újabb lehetőségek adódtak. Idővel eljutottunk a világ különböző országaiba és megismertük azok konyháit, főzési szokásait. Ezért úgy gondoltuk, érdemes a hazai ízeket változatosabbá tenni.

A termékeink gyártását három szempont alapján kezdtük el:

  1. Az első szempont, hogy a sokszor már elfeledett, kevésbé ismert ízeket próbáltuk reprodukálni és kollekciót készíteni belőlük.
  2. A második szempont a nemzetközi gasztronómia megismertetése. Ennek az útnak soha nincs vége. Gondoljunk csak Indiára, ahol ahány család, annyi garam masala. Így jutottunk el mi is addig, hogy jelenleg 400 féle fűszerkeverékünk van és folyamatos receptgyűjtést, termékfejlesztést végzünk.
  3. A harmadik és legfontosabb szempont, hogy a termékeinket szinte ősi, kézműves módon állítjuk elő, mivel nem használunk semmilyen adalékanyagot, színezéket, aromát, ízfokozót, stb.

fuszer-nelkul1

A mottónk: TERMÉSZETESEN-EGÉSZSÉGESEN.

Sokéves munkánk meghozta gyümölcsét, hiszen számos díjat nyertek termékeink.

Grill világbajnokságon voltunk kategóriagyőztesek. 2018-ban a Magyar Keresk. és Iparkamara által rendezett megmérettetésen MAGYAR KÉZMŰVESREMEK díjat nyertünk a TÁLTOS fűszerekkel.

Majd az MPP Média által szervezett MINDEN MENTES versenyen két nagydíjat kaptunk a FANNI fasírtporokra. 2019-ben ismételten MAGYAR KÉZMŰVESREMEK díjat nyertünk az ÍZTÁR fűszerekkel és MINDEN MENTES díjat a SÓMENTES ÉTELÍZESÍTŐVEL.

Dr. Markovich Antal

Íz-Tár Kft.

+36 70 677 7707

[email protected]