Hozzávalók:

  • ½ pohár goji bogyó
  • 2 db paradicsom (apró kockákra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (finomra törve)
  • 1 póréhagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 pici erős paprika (hajszálvékonyra szeletelve)
  • 1 zöld citrom leve szükség szerint só, bors
  • 1 nagy adag szeretet

 

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat alaposan mossuk meg és vágjuk össze, majd tegyük egy szép kis üvegtálba. Finoman keverjük meg. Vigyázzunk, hogy a paradicsom ne törjön össze, mert akkor a saláta túl vizes lesz és elveszíti szépségét.
  2. A szárított goji bogyót mossuk át, és rövid ideig áztassuk kevés meleg vízben. Amikor már majdnem megpuhult, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd az egészet öntözzük meg a zöld citrom lwvével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Mielőtt a hűtőszekrénybe tennénk, nézzük meg jól ezt a szép, színes, illatos keveréket, és mosolyogjunk a tálra, így az feltöltődik jókedvű energiával, ami majd a salátában lévő tápanyagokkal együtt elvarázsolja mindazokat, akik asztalhoz ülnek.
  4. Kínálhatunk hozzá fasírozottat, sült húst, sajtokat, pirítóst, de süthetünk néhány sós palacsintát is, és mint tölteléket, használhatjuk ezt az édes, kesernyés salátát, amely felébreszti a szeretetet.

 

Forrás: Eszterhai Katalin – Akaratunk gyógyereje