Több sikeres üzletet tudhat magáénak. 13 éves kora óta versenyszerűen vitorlázik. 2004-ben az Ő elnökletével alakult újjá a Hungária Yacht Club, amelynek történelme igencsak fajsúlyos, ha csak a Kékszalag versenyre gondolunk. Hiszen a nagy múltú Hungária Yacht Club indította útjára az idén 52. alkalommal megrendezésre kerülő Tó kerülő futamot 1934-ben.

A YACHT KLUB KIKÖTŐJÉBŐL INDUL MAJD A CSAK A NŐKNEK HAJÓJA. MIÉRT TÁMOGATJA A KLUB A KEZDEMÉNYEZÉST?

Hirschler Judit keresett meg, akit régóta ismerek, és tisztelek. Természetes volt, hogy segítünk a Hölgyeknek. A gyengébbik nemet mi mindig támogattuk, mert sajnos kevesebben vannak a vitorlázók között, a Hölgyek.

HOGYAN TUD TELJESÍTENI EGY NŐ A VIZEN?

Ugyan úgy tudnak teljesíteni, mint a férfiak. A vitorlázás egy technikai sportág, nem teljesítmény sport. Nem erőből kell vitorlázni. Éppen ezért a nők és a férfiak tökéletesen tudják együtt űzni ezt a sportot. De nem szórakozás, hogy is mondjam? Élvezet, de nem szórakozás. Kemény meló, mert ha nincs szél akkor azért, mert órákat kell állni és figyelni. Szélcsendben meg lehet nyerni egy versenyt, annak aki figyel. A pályaversenyeket, ha nincs szél, akkor lefújják, a Kékszalagot nem.

MIÓTA VAN VIZEN?

Én már óvodában vitorlázni akartam. A szüleim akkor azt mondták, hogy kicsi vagyok. Az első élményem 1968-ban Édesapámmal volt, aki hobbi vitorlázóként elvitt egy kalózzal vitorlázni. (Erről van fotó!) Ez, meghatározóvá vált számomra, így végül 13 évesen végre beiratkozhattam vitorlázni.

MILYEN KÖZÖSSÉG A VITORLÁZÓKÉ?

Kiváló közösségnek tartom, mert egy nagyon jó szociális háló. Gyakorlatilag ugyan abban a témában tud beszélni egy kisgyerek, vagy egy idősebb ember is, nyilván más habitussal. Ez nagyon fontos, hiszen beszélnek egymással, és ugyan az az érdeklődési kör is. Az ember egy életen át, jó társaságban tudja ezt a sportot űzni.

A VITORLÁZÁS KAPCSÁN TANULTAKAT TUDTA KAMATOZTATNI AZ ÜZLETI ÉLETBEN?

Hogyne, nagyon sokat. Az egész életem egy nagy vitorlás verseny. Gyakorlatilag a rajtnál mindenki oda megy, ahova akar. Valaki azt gondolja onnan jön a szél, valaki azt, hogy amonnan. Majd valamerre mindenki elindul. Ha valaki jól gondolkodik, akkor előre fog kerülni és ez az életben is így van. Mindenki egyenlő eséllyel indul el a rajttól. Sokan azt mondják nekem, hogy olyan nagy szerencsém van az életben. Én azt mondom, mindenkinek ott van a földön a szerencséje, csak oda kell menni és fel kell venni, mindenkinek ugyan annyi esélye van rá. Ugyan akkor minden sport alázatra nevel. A megfelelő
alázattal lehet csak rajthoz állni.

IDÉN IS MEGMÉRETI MAGÁT A KÉKSZALAGON?
Indulok persze!

MIT ÜZEN A CSAK A NŐKNEK CSAPATÁNAK?

Kitartást!

Az interjút készítette: Tolvaly Orsolya