Te hogy állsz a mértannal?

 

Arcok és lapok. Vannak olyan lapok, amiket szívesen nézek. Mértani testeket határoló síklapokra gondolok, a fazettákra.

 

Az Etimológia szótár szerint a fazetta – „szabályos sokszögű sík felület csiszolt drágakövön, üvegtárgyon”. A francia facette szó latinosított formája, a face ('arc; mértani test síklapja') kicsinyítő képzős származéka. A francia face a latin facies ('arc') folytatója. (forrás:www.arcanum.hu)

 

Rá gondolok!

 

 

A briliánsra, a kör alakú csiszolt gyémántra.

 

Gondolj a briliánsra!

 

Tudod kinek köszönheted, hogy létezik?

 

Az úgynevezett kör alakú briliáns csiszolás, nem véletlenszerű test. Az alakzatot 1919-ben Marcel Tolkowszki nevű matematikus számolta ki és írta le. Az alakzatnak 56, maximum 57 kis háromszög alakú felülete van, ezeket fazetteknek nevezzük. A gyémántot így olyan formára csiszolják, amelyben a koronán keresztül felülről behatoló fény 98 százaléka a pavilonban kettős töréssel megtörik, és fölfelé visszaverődik a környezetbe. A gyémánt így a szivárvány minden színében csillog, és joggal nevezzük a drágakövek királyának.

 

 

Minden briliáns gyémánt, de nem minden gyémánt briliáns!

 

Csak az ebbe az alakzatba csiszolt gyémántot nevezzük briliánsnak. Ha azt kérdeznék, mi a különbség a gyémánt és a briliáns között, akkor a válasz az, hogy a gyémánt az anyag és a briliáns egy csiszolási forma.

 

 

Neked van már briliáns köved?

 

A Diamonds International Corporation-nál most „laponként” is megvehető egy kisebb vagy nagyobb briliáns. Mindenki maga dönti el, mennyi idő alatt, milyen minőségű és nagyságú követ vesz. A megvásárolt csiszolt gyémánt később ékszerbe is behelyezhető.

 

Szereted az értékálló szépséget?

 

Van, ami nem meg ki a divatból, nem évül el, sőt el sem romlik. A briliáns ilyen. Értékálló szépség. Bár csak egy tárgynak tűnik, sokkal több annál. Kisugárzása van!

 

Szeretnéd?

 

Vannak vágyak, amik könnyen teljesíthetők. Hívj!

 

dr. Marczi Erika

+36-30-280-7475