Igazi nyári frissítő étel Jamie Oliver konyhájából! Nagyon finom és érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

450 g padlizsán

olívaolaj

1 csokor friss menta

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál vörösbor ecet

1 evőkanál gránátalma melasz

9 evőkanál görög joghurt

1 maroknyi gránátalma mag

padlizsan-salata-fokep

Elkészítés

A padlizsán mossuk meg és karikázzuk fel 1 cm vastag karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát. Tegyünk egy serpenyőbe olívaolajat és pároljuk meg rajta a padlizsán karikákat. Kb. 5-6 perc oldalanként. A kész padlizsán karikákat tegyük papírtörlőre és itassuk fel róla az olajat, hagyjuk kihűlni. A menta leveleket vágjuk apróra. A fokhagymát nyomjuk össze fokhagymanyomóval és adjunk hozzá egy csipet sót. Ehhez adjuk még hozzá a extra szűz olíva olajat, az ecetet, a gránátalma melaszt és a felszeletelt menta leveleket. Tegyük egy tányérra a padlizsán szeleteket, kenjük le az előbb elkészített fokhagymás öntetet és a görög joghurtot, majd szórjuk meg a gránátalma magokkal.