A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiemelten fontosnak tartja, hogy hathatós segítséget nyújtson gyermekek és családok részére az internet veszélyeivel kapcsolatban. Évente nagyon sok gyermek esik áldozatul internetes zaklatás következtében. Nem csak az iskolák, hanem a családok számára is fontos, hogy felkészüljenek a gyermekek megóvására. De nem elegendő a felnőttek felkészültsége, a gyermekeknek is tisztában kell lenniük azzal, hogyan védhetik meg magukat.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a SIP hazai koordinátora és tudatosságnövelő központja, oktatóinak feladata és célja az internet biztonságos használatának tudatosítása.

 

 

Az oktatók többszáz intézménybe jutnak el Budapesten és vidéken, hogy felkészítsék a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat. Az interaktív előadások és játékos beszélgetések azt a célt szolgálják, hogy mindenki a lehető legteljesebb védettség mellett használja a ma már nélkülözhetetlen internetet.

 

A családok nagyon sokat tehetnek a gyermekekért. Nem csak azzal, ha elérhetetlenné teszik számukra a veszélyes tartalmú oldalakat. Hanem azzal is, ha ők maguk kellő tájékozottsággal rendelkeznek a kockázatokkal kapcsolatban, amely információkat az oktatóktól kaphatják meg.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával idén szeptember 27-29. között rendez Balatonalmádiban nemzetközi média konferenciáját, melynek címe „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra”. A konferenciára intézmények vezetőit és pedagógusokat is várnak.

 

 

 

 

http://www.gyermekmento.hu/