Jamie Oliver mindig megtud lepni újdonságokkal! Nagyon finom és nagyon különleges nyári fogást készített most, amely 20 perc alatt elkészül. Így a nagy melegben nem kell sok időt tölteni a konyhában!
Hozzávalók
6 db újhagyma
1 db póréhagyma
1 nagy marék brokkoli
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
100 g spenót
450 g szárított tészta
2 nagy marék zöldborsó
50 g parmezán
Elkészítés
Az újhagymát mossuk meg és szeleteljük fel. A póréhagymát hosszában vágjuk ketté és szeleteljük fel. A brokkoli szárát vágjuk le. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá az újhagymát, a póréhagymát és a brokkolit. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és pirítsuk össze. Utána adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót is. Fűszerezzük tengeri sóval és őrölt fekete borssal ízlés szerint. Főzzük 10-15 percig.
Közben főzzük ki a tésztát is és reszeljük le a parmezánt. A tészta főző vízéből vegyünk ki 200 ml és adjuk a zöldségekhez majd turmixoljuk össze. Leturmixolhatjuk teljesen krémesre vagy hagyhatunk benne nagyobb zöldség darabokat is. Adjuk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze a tésztát és a szószt.
Tálaljuk reszelt parmezánnal és friss fűszernövényekkel megszórva.