Jamie Oliver mindig megtud lepni újdonságokkal! Nagyon finom és nagyon különleges nyári fogást készített most, amely 20 perc alatt elkészül. Így a nagy melegben nem kell sok időt tölteni a konyhában!

Hozzávalók

6 db újhagyma

1 db póréhagyma

1 nagy marék brokkoli

olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

100 g spenót

450 g szárított tészta

2 nagy marék zöldborsó

50 g parmezán

zold-teszta

Elkészítés

Az újhagymát mossuk meg és szeleteljük fel. A póréhagymát hosszában vágjuk ketté és szeleteljük fel. A brokkoli szárát vágjuk le. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olívaolajat és adjuk hozzá az újhagymát, a póréhagymát és a brokkolit. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és pirítsuk össze. Utána adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót is. Fűszerezzük tengeri sóval és őrölt fekete borssal ízlés szerint. Főzzük 10-15 percig.

Közben főzzük ki a tésztát is és reszeljük le a parmezánt. A tészta főző vízéből vegyünk ki 200 ml és adjuk a zöldségekhez majd turmixoljuk össze. Leturmixolhatjuk teljesen krémesre vagy hagyhatunk benne nagyobb zöldség darabokat is. Adjuk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze a tésztát és a szószt.

Tálaljuk reszelt parmezánnal és friss fűszernövényekkel megszórva.