Eltelt az év háromnegyede, itt van az ősz, ilyenkor szüretelni szoktunk. Nézzük csak meg, mi is termett idén itthon az első kilenc hónap alatt!

  • Először is egy korai érésű vírusból nőtt ki hirtelen járvány, most pedig a másodvetés fordul termőre.
  • Az útlevelünkbe csupa hazai pecsét került, a bőröndöt honi képekkel matricáztuk tele. (A későn születettek kedvéért elmondom, hogy régen sikk volt a bőröndre matricát ragasztani azokról a helyekről, ahol megfordultunk.)
  • A tavalyi útról megmaradt horvát kunát, átvisszük a jövő évi nyaralásra. Ha addig átállnának az euróra, majd beugrunk a kunával a zágrábi nemzeti bankba.
  • Megtanultunk maszkot varrni, sőt viselni is. A maszknak állandó helye lett a táskánkban, oda sem kell nézni, úgy vesszük ki belőle, mint régen a rágót.

ha-osz-akkor-szuret1

  • Állítólag naponta négyszer kell megöleljünk valakit, hogy érzelmileg egyensúlyban maradjunk. Na most ki is billentünk magunkból, nem karoljuk át a vállát senkinek, puszit sem adunk, sőt kezet sem nyújtunk. Van helyette integetés, öklök összeérintése, mint a bokszolók az első menet előtt.
  • Vettünk még egy számítógépet vagy lap-top-ot. A lakásban kialakított munkahelyeket nem rendeztük vissza, felkészültünk ismét az otthoni munkavégzésre. Azért annyi változás történt, hogy „gyártottunk” egy paravánt, egy új hátteret, amit majd azok látnak, akikkel online fogunk dolgozni. Akinek még van pálmafás fotótapéta a falon, most nagy előnyben van, csak oda rakja a gépet és beül egy koktéllal kezében az skype-os értekezletre.

ha-osz-akkor-szuret2

  • Egyébként – ha a főnökök nem vennék zokon -, külön kis versenyt lehetne hirdetni, mi mindent lehet még csinálni, amíg megy egy online értekezlet. A sávszélesség és a turbulencia miatt ugyanis, a kameraképet és a hangot le kell venni, és csak az kapcsolja vissza, aki éppen hozzászól. Akkor jöjjön a verseny: szobakerékpározás, vasalás, borsófejtés, spájzpakolás, zoknistoppolás, kötés, horgolás, csavarválogatás, szerszámok tisztítása….
  • Megtanultunk várakozni. Hogy vegyék fel a telefont és adjanak időpontot, utána pedig, amíg eljön az időpont.
  • Maszkviselés miatt rúzsok, szájfények olcsón eladók, hajpántra vagy szemfestékre cserélem.

Dr. Marczi Erika
+36-30 / 280-7475
[email protected]