Robogok a Szentendrei  úton 
s bár nem jön szembe  Newton,
kezemet nem is felé nyújtom, 
csak figyelem, mit bámulnak már
annyit ott azon a tyúkon?
Kinek mosolya fülig ér, 
esze s szíve helyén, 
tán mégis van mit merengni a menyecskén?
Suhannak az autók, ő meg gyalogszerrel, 
vajon mit tepernek utána úgy ezerrel?
Csak nem rendelkezik valamilyen varázsszerrel?
Ja, most látom csak, mindkét keze tele van szederrel.
Így kínálgat mindenkit ám, nem csak Téged, szeretettel!
Kényeztetnék mindenféle szuper hellyel,
de, ő szimplán nem kér dupla kávét extra tejjel.
A helyébe én sem akarnám, hogy legyen mellettük hely nekem, 
hiszen tej helyett a kedvencem… Szeder, s nem a Heineken.  

 

Ezekkel a rímes gondolatokkal próbáltam jókedvre hangolódni a szemerkélő esőben egy július végi napfény nélküli szombaton. Épp egy kerti partira igyekeztem egy kedves festőművész barátom meghívására. Művészetet kedvelő emberek társaságában remekül éreztem magam és az esővel együtt eleredt, néha még elakadt a szavam! 

 

Vári Zsolt Fényhozó festőművész otthonában, saját alkotásai között jólesett elidőzni, és elgondolkozni az élet dolgain. Közös beszélgetéseken keresztül, megismerni a másik embert, ráadásul művészetén keresztül is, az kész csoda, ajánlom mindenkinek, hogy ha lehetőség adódik hasonlóra, szánjon erre időt oda!

 

 

Sokszor csak virtuálisan vagyunk jelen közösségekben, pedig igazán a személyes találkozások adnak igazi, valóságos élményt az embernek. Közös főzés eredményeképpen egy fantasztikus gulyás elfogyasztása a természetben, egymás meghallgatása, magunk és mások megismerése Isten áldása és nem verése, na és persze, a költőnek meg lehetőség ezeknek rímekbe szedése. 

 

Magam is társ vagyok abban, hogy közelebb hozzunk másokat magunkhoz, művészetünkhöz, óriási formáló ereje van ennek az életünkre nézve. Ez a bográcsozással egybekötött kerti parti is példa erre. 

 

Ez az az "art", ami nem árt!!

 

Ajánlom, Vári Zsolt Fényhozó Festőművészt és művészetét, az emberekhez való hozzá állását megismerni, aki még nem találkozott vele, esetleg még virtuálisan sem! 

 

Csakúgy, mint két fiatal zenész barátom tevékenységét is szívesen mutatom be néhány sorban. Varnyu Mariannt és Gedeon Andrást egy ideje már közel érzem a szívemhez, zenei világuk elvarázsolja az embert, csakúgy, mint személyiségük, Isten adománya a tehetségük. Ajánlom, hallgassátok zenéjüket ismerjétek meg lelkületüket, zenei formációjukat. 

 

Varnyu Mariann, aki csodás hangjával, sőt hegedű játékával, bájos kisugárzásával nyűgözi le hallgatóságát, így vall magáról: 
"Szeretem a természetet, leginkább a csendben és egy nyugodt helyen találnám meg azt, amire igazán vágyom. Szeretek "kreatívkodni", faragni, formázni, átalakítani valamit valamivé. Ha tehetném, a csendben élnék és azt a zenét hallgatnám, amit a madarak "csiripolnak", a fák, a szél, a mező énekel. De mivel most egy olyan világban élünk, ahol az emberek már nem mind jutnak el, hogy hallják ezt a zenét, segíteni kell Nekik és átadni azt, amit mi hallunk. Az éneklésemmel azt a békét szeretném átadni, ami bennem legbelül él, és szeretném eljuttatni mindenkihez, hogy ezáltal mások is megélhessék azt, amit én."

 

Gedeon András, aki gitárjátékával, szívig ható énekhangjával, szerény egyéniségével varázsolja el a közönségét így jellemzi duójukat, lényegre törően,. nem beszélve hasunkba lyukat: 
"Formációnk másfél éves, szoktunk koncertezni, háttérzenét adni, szeretjük énekeltetni a közönséget hosszabb zenélések alatt. Repertoárunk ismertebb angol feldolgozásokból, közösen énekelhető magyar slágerekből és néhány saját dalomból áll. Ezeket alapvetően 2 ének, gitár felállásban adjuk elő, de mostanság előkerül a hegedű is és van, hogy csapódik még hozzánk gitáros, vagy énekes néhány dalra. "

 

Kívánom, minél többször fakadjunk e csodás két fiatal tehetséggel együtt dalra!
A nyár folyamán is figyeljük, hol koncerteznek, hol hallhatjuk hangjukat!?

 

Lehet hívni őket, szívesen adnak önálló koncertet is, de egyéb művészeti eseményeken is részt vesznek, többször voltak láthatók, hallhatók a Ver-Deco Galéria Kiállítás megnyitóin és magam is konferálhattam Öket a Gödöllöi Királyi Kastélyban egy Ver-Deco Dijkiosztó Gála alkalmán, ahol óriási sikert arattak együtt zenélésükkel. 

 

Kívánok további szép nyarat, tartalmas programokat, ajánlva magamat is:

Szeretettel hívok minden verset, zenét kedvelő kedves Olvasót a Spinoza Színházba, ahol Szurasenkó Dániel blockflöte művész és Hajdan Vali költő, előadóművész közös estje lesz 2019. augusztus 21-én.

Szeretettel :

 

Hajdan Vali
 
szervező-költő-és előadóművész
mobil: 0670/248-0547