Izgalmas, rejtélyes, szórakoztató, vicces, szellemes… Néhány szó, amellyel körül lehet írni a Halloween-t. Neked mi jut még róla eszedbe? Tudod, hogy honnan ered a Halloween, mint ünnep?

A Halloween egészen a római időkre nyúlik vissza. Úgy hitték, hogy ezen a napon az elmúlt évben elhunyt lelkek vándorolnak a holtak birodalmába. A Halloween pogány kelta ünnep. Október 31-e éjszakáján összehívták a holtakat, akik a szellemek figuráit öltötték magukra. A papok egy öreghegytetőn tüzet gyújtottak és áldozatokat mutattak be. Másnap a parázsból minden családnak adtak, hogy ezzel elűzzék a gonosz szellemeket. Kezdetben az amerikai családok ünnepelték a Halloween-t. A gyerekek ijesztő jelmezekbe bújtak, és a „Csokit vagy csalunk!” felszólító mondattal jártak házról-házra, hogy édességet kapjanak. Ez manapság is jelen van az amerikai tradíciókban. Napjainkban, Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Magyarországon is számos Halloween-i party-t rendeznek a fiatalok.

A Halloween elengedhetetlen kelléke a töklámpás. Ír legenda szerint nevét egy részeges kovácsról kapta, aki az ördöggel szövetkezett. És megígértette az ördöggel, hogy halála után nem a pokolba fog kerülni. Azonban a kovács halála után a lelke a menny és pokol között ragadt, hiszen a mennybe se engedték be, mert élete során bűnös életet élt és sokat részegeskedett. Az ördög megszánta az öreg kovácsot és egy örökké izzó fadarabot adott neki. A kovács egy takarmányrépa belsejébe tette a parazsat és azóta, keresi a megnyugvást.

Te is hivatalos vagy egy Halloween party-ra, esetleg Te rendezel egy bulit? Ne aggódj, segítünk, hogy a legjobbat hozd ki a Halloween-ból!

Az egyik lényeges alkotó része a party-nak a jelmez. Egy rémisztő jelmezzel igazán nagy sikereket érhetsz el! Nem kell vagyonokat áldoznod a jelmezre, hiszen Te magad könnyedén elkészítheted. Egy fekete ruha, hegyes kalap, sötét smink és máris meg van a boszorkány jelmez. A szekrényed tele van megunt pólókkal és nadrágokkal és fogalmad sincs, hogy mi kezdj velük? Csinálj rajtuk néhány vágást itt-ott és pillanatok alatt elkészül a zombi jelmez. Nincs túl sok időt a jelmezzel foglalkozni? Vegyél a kezedbe egy régi, kopott fehér lepedőt és egy ollót. Vágj rajta középen két lyukat, hogy ki láss és másodpercek alatt szellem leszel.

halloween-2

Party-falatok, melyek rémesen jól néznek ki

Ne főzéssel menjen el az idő. Pillanatok alatt elkészítheted a rémes falatokat.
Vegyél egy nagy adag virslit és leveles tésztát. A leveles tésztát vágd vékony csíkokra. Tekerd be vele a virslit, úgy, mintha egy múmia lenne. A leveles tésztát kend le tojássárgájával, told be a sütőbe és 20 perc alatt elkészülnek az ehető múmiák.

halloween-3

Muffin kukacokkal ízesítve. Ugye, hogy jól hangzik? Süss ízvilágodnak megfelelő muffint, ha kisült és kihűlt, akkor készíts rá egy mázat, majd szórd meg gumicukorból készült kukacokkal.

halloween-4

Ettél már szemgolyót? Ha nem, akkor mindenképp ki kell próbálnod! Készíts kókuszgolyót alapnak. Vond be fehér marcipánnal. Majd díszítsed ki úgy, mint ha szemgolyó lenne.

halloween-5

Dekoráció

A Halloween rémisztő környezetben eredeti. Díszítsd fel úgy a színhelyet, hogy mindenki megrémüljön. Nem kell dekor boltokban vagyonokat hagyni, házilag Te is elkészítheted a dekorációt.

Egy háló szerű anyaggal egyszerűen készíthető pókháló, melyeket felakaszthatsz a sarokba. Ragassz rá néhány papír pókot, hogy úgy tűnjön, mintha igazi lenne. A pókokból fűzért is készíthetsz, amit lelógathatsz.

halloween-6

Faragj néhány töklámpást, melyeket kitehetsz a járdaszegélyekre, ablakpárkányokba és lépcső szélére.

HAPPY HALLOWEEN!