Az iskolakezdéssel a hideg, nedves idő is beköszöntött. Gyönyörű évszak az ősz, egy nagyon jó időszak, hogy újra regeneráljuk a bőrünket.

 

A nyári időszak alatt a bőr, védekező mechanizmusa miatt megvastagszik, elveszíti ragyogását, kifakul. A kiszáradás ellen úgy védekezik, hogy több olajat termel, ami a zsírosabb bőrűeknél problémát jelenthet. A megvastagodott bőrréteg miatt gyulladásos folyamatok keletkezhetnek, hiszen a bőr nem tud tisztulni, aknék, komedók jelenhetnek meg az arcon és a testen egyaránt.

 

A bőr az őszi időszakban szépen regenerálódik, de nagyon sokat segíthetünk egy-két praktikával.

 

 

Legfontosabb a megvastagodott bőr radírozása. Ezt tehetjük házi készítésű peelingel, ami akár mechanikai, akár kémiai lehet. Cukrot összekeverve mandulaolajjal, finoman átradírozva a bőrt, szép eredményt érhetünk el. Fokozhatjuk a hatást, ha pár csepp citromot keverünk a masszánkba. A gyulladásos bőrt ne radírozzuk mechanikai peelingel!

 

A pilling után Narurita levendula arcvízzel töröljük át az arcot, ami megnyugtatja, tonizálja a bőrt.

 

 

 

 

 

Fújhatjuk az arcunkra direkt, vagy vattapamacsra és átpaskoljuk vele a leradírozott felületet.

 

Fontos az arctípusnak megfelelő krém használata, ilyenkor szükséges regenerálnunk, vitaminokkal, ásványi anyagokkal pótolnunk bőrünket.

 

Nagyon hasznos a szérumok, arcolajok használata, a damaszkuszi rózsa azonnal hidratálja a legfáradtabb bőrt is.

 

 

 

 

 

 

Estére Naturita sheavajat ajánlok. A levendulás hidratálja, nyugtatja a bőrt, a gerániumos – rózsás regenerálja érettebb bőrt is nagyon hatásosan ránctalanítja, a narancsos-citormos frissítő, a zsíros , vegyes bőrtípusnál visszaállítja a bőr egyensúlyát.

 

 

 

 

 

 

Hogyan használd?

 

Estére egy babszemnyi nagyságú darabot olvassz meg a kezedben, körkörös mozdulatokkal vidd fel az arcbőrödre. Kicsit zsíros érzetű lesz az arcod, de ne izgulj, reggelre totál hidratáltá válik a bőröd, akár már az első használat után is.

 

Élvezzük még a nap enyhén melegítő sugarait, a finom őszi gyümölcsöket, vigyünk a szervezetünkbe még vitaminokat és ásványi anyagokat, amivel fel tudjuk készíteni szervezetünket a télre.