(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-101886594-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Hegyi Ildikó – Kineziológus, természetgyógyász2019-09-30T16:15:49+02:00

A kineziológia egy olyan terápiás módszer, amely gyökeresen megváltoztatta az életemet.

A ’90-s évek elején kezdődött egy agykontroll tanfolyamon. Itt hirdették Carol Ann Hontz, amerikai kineziológus előadását. Elsőként járt Magyarországon, így az elsők között ismerhettem meg tanítását. Megérintett a számomra, oly kedves természetes gyógymódok közül a kineziológia személyessége, sokrétű felhasználási lehetősége pedig elvarázsolt. Akkor fogalmazódott meg bennem először, hogy hivatásszerűen szeretnék kineziológiával foglalkozni. Ennek már több mint 25 éve.

Magam is önbizalomhiánnyal küzdöttem, s akkor még nem voltam hivatásos, szakmabeli természetgyógyász- az élet aztán jó példával járt előttem. ’96-ban megszületett a kisfiam, aki 2,5 évesen kezdett bölcsődébe járni és beilleszkedési nehézségeink voltak. Amikor megoldást kerestem, elsőként rögtön a kineziológia jutott eszembe. Már az első kezelés olyan hatással volt rám, hogy újra megfogalmazódott bennem, ezzel szeretnék foglalkozni. A későbbiekben szintén a kineziológiához fordultam segítségért, hogy megkönnyítsem az életünket. Kisfiammal ugyanis elsősként sokat küzdöttünk az olvasással, pontosabban az összeolvasással. Mikor már minden iskolai módszert kipróbáltunk, keserves gyakorlások sorozata után vettem elő a kineziológiát, s ekkor már gyakorlott terapeutaként elvégeztem az oldást. Másnap reggel legnagyobb meglepetésünkre már nem volt gond az összeolvasás, kisfiam azonnal megértette, amit olvasott.

Innentől soha többé nem volt problémája a szövegértéssel. Egy másik esetben a fiamról kiskamaszként megállapították, hogy gerincferdülése van. Mikor a gyógytorna ellenére sem javult az állapota, szintén a kineziológiát hívtam segítségül. Később egy kirándulás során jelentkezett a hatása. Kisfiam a nyakamba ugrott, én megöleltem, és egy roppanást hallottam, amitől nagyon megijedtem. Gyerekem azonban nevetve a földre huppant, majd elszaladt, és ettől megnyugodtam.

Elgondolkodtam mi is történt? Eszembe jutott, hogy a közelmúltban végeztem egy oldást a gerincferdülésére. Rájöttem, hogy az oldás hatására, az öleléskor ugorhatott helyére a gerincferdülést okozó csigolya. Ezzel a probléma, véglegesen megoldódott.
Ezekben az esetekben elég volt 1 – 1 kezelés. Vannak azonban sokkal összetettebb esetek is, melyek több alkalmat igényelnek.

Szakmai képzésemet a Touch for Health módszerrel kezdtem, majd a „One Brain” módszerrel, és a kineziológia további rendszerével, az AFT- vel folytattam. Szeretem ezt a sokrétű alapos módszert. Mára hivatásom lett. Ismereteimet energia gyógyászattal is bővítettem. Reikit, szellemgyógyászatot és arolo technikát tanultam. Megismerkedtem az élet mandalájának rendszerével. Legutóbb pedig Thetha Healing konzulens lettem.

Fontosnak tartom a folyamatos tanulást, ismereteim bővítését, hogy minél hatékonyabban, tudjam segíteni a hozzám fordulókat.

Hegyi Ildikó
Kineziológus, természetgyógyász
www.facebook.com/KineziologiaTermeszetgyogyaszat?ref=hl
www.kineziologia-termeszetgyogyaszat.hu
Telefonszám: 06 70 286 7959

Hegyi Ildikó - Kineziológus, természetgyógyász

Cikkek Hegyi Ildikó-től

Kineziológia és a táplálékkiegészítők: van összefüggés?

By |2021. augusztus. 06.|

Üzen a tested, ha hiánya van, ha segítségre van szüksége. Hogyan tudhatom meg pontosan, milyen vitaminra, nyomelemre, ásványi anyagra van szüksége a szervezetemnek?Manapság természetessé vált a táplálék kiegészítők szedése vagy gyógyteák fogyasztása, azonban csak találomra, vagy általános ajánlás szerint választunk. Sokféle táplálékkiegészítő és gyógytea van forgalomban. A kineziológia alapját képező izomteszt lehetővé teszi, hogy személyre szabottan határozzuk meg kinek, mikor, miből és mennyire van szüksége. Ezzel nem csak pénztárcánkat kíméljük meg a felesleges kiadástól, hanem szervezetünk is megkapja amire valóban szüksége van az egészséges működéshez, nem terheljük a feleslegesen bevitt anyagokkal.

Kineziológia és a táplálékkiegészítők: van összefüggés? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fontosság és a szeretet: melyik az értékesebb?

By |2021. június. 09.|

"Ne tartsd fontosnak, hogy fontosnak tartsanak, egyszerűen csak szeress, és fontos leszel"- Simon AndrásEgy elgondolkodtató idézet…  Sokan élünk úgy, hogy igyekszünk mások kedvében járni, megfelelni nekik, ami többnyire csalódáshoz vezet.

A fontosság és a szeretet: melyik az értékesebb? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Karnyújtásnyira a vágyott céltól…

By |2021. március. 24.|

Már majdnem elértem, és akkor elveszett, odalett, kudarcba fulladt… Miért? Mit tehetnék még? Mit kellett volna másképp? Meddig lesz még így?Lehet, hogy ismerősek ezek a kérdések, talán már többször feltetted magadnak, és még mindig nem találtál rájuk választ. Az én tapasztalatom szerint a kiút befelé van az önismeret útján. Több hatékony eszköz is van, amelyek ezen az úton tudnak neked segíteni. Ilyen például a kineziológia, a theta healing amelyekkel én is foglalkozom. Ezek a módszerek az elmúlt évtizedekben már sok embernek mutattak kiutat a reménytelennek tűnő helyzetekből.

Karnyújtásnyira a vágyott céltól… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kineziológiai kezelés… Mi is történik valójában?

By |2020. november. 15.|

Tapasztalatok és tanulságok egy páciens szemével… Még korábban jött hozzám egy páciens, aki nem is igazán akart kineziológiai kezelésre jönni, hiszen a barátok és munkatársak beszélték rá. Többször is [...]

Kineziológiai kezelés… Mi is történik valójában? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az árulkodó gerinc

By |2020. február. 04.|

Az ember testtartása tükrözi, hogy mit gondol magáról, a környezetéről. Mennyire magabiztos, mekkora teher van a batyujában, amit hordoz magával. A kineziológia ezen a területen is rávilágít a problémák [...]

Az árulkodó gerinc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az önmegismerés útja

By |2020. január. 20.|

Segítek bejárni az önmegismerés útját, hogy kiegyensúlyozott, teljes életet élhess egészségesen. Az útkeresés útvesztőjében jelzőtáblákat mutatok neked, amelyek segítenek ezentúl a tájékozódásban. Megvizsgáljuk közösen a problémákat és a sikertelen [...]

Az önmegismerés útja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A kineziológia viszonya a párkapcsolattal

By |2019. december. 09.|

Minden évben, amikor a karácsonyi időszak beköszönt, előtérbe kerülnek kapcsolataink. Felerősödnek a kötődések, több időt, figyelmet szentelünk egymásnak. Ilyenkor intenzívebben éljük meg a kapcsolatok hiányát is. Ez akár mély [...]

A kineziológia viszonya a párkapcsolattal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miben segíthet a kineziológia?

By |2019. november. 08.|

November hónapban járunk, beköszöntött idén is az őszi-téli időszak. Ebben a hideg időszakban ajánlott tisztító kúrát végezni, hogy szervezetünk könnyebben birkózzon meg tél kihívásaival. Immunrendszerünk tehermentesítése segít megőrizni egészségünket, jó [...]

Miben segíthet a kineziológia? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Go to Top