Kényeztessük ízlelőbimbóinkat zamatos gyümölcs kavalkáddal.

 

 

 

 

 

Hideg gyümölcsleves

 

 

Hozzávalók 4 személyre

 

500 gr idény gyümölcs

 

6 dl kókusz-, rizs-, mandulatej (szójatejet nem ajánlom)

 

2-3 evőkanál cukrozatlan tejszínhab

 

2-3 kávéskanál kókuszvirágcukor

 

1-2 csipetnyi őrölt szegfűszeg

 

Elkészítés:

 

Az összetevőket a tejszínhab kivételével alaposan turmixoljuk össze. Tegyük 1-2 órára a hűtőbe és hagyjuk állni, majd tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

 

 

Busch-Turcsányi Éva

 

a természettudományok docense

 

eva.turcsanyi.busch@gmail.com

 

eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest