Márciusban tartottuk meg a Freedom Summit 2021 online eseményt, amelynek során azt boncolgattuk, hogyan élhetünk szabadon. A szíve mélyén ugyanis mindenki erre vágyik, azonban minden jel arra mutat, hogy ez elérhetetlen.

Vajon tényleg az?

Amíg nem indulsz el a tudatosság útján, azt gondolod, hogy egy kalitkába vagy zárva; hogy nem lehetsz szabad a férjed, a munkád, a gyermekeid vagy valami más miatt.

Valójában arról van szó, hogy tudattalanul olyan helyzeteket hozol létre, amelynek végeredménye a bezártság és a korlátoltság érzése. Például, amikor megfelelési kényszerből cselekszel, vagy igent mondasz, pedig nemet szeretnél.

Ezek mind döntések.

Lehet, hogy félelemből születtek, de akkor is te döntöttél.

Így hozod létre a kalitkát. Félelmek, elképzelések és hitrendszerek alapján. Mindez azonban csak egy érzéki csalódás. A tudatosságnak köszönhetően megláthatod az objektív valóságot: nincs is kalitka.

Vagyis lehet szabadon élni!

Ha ennek ellenkezőjét gondolod, arra kérlek, keress valakit, aki hasonló helyzetben van, mint te, mégis szabadon él. Boldog, csillognak a szemei, pozitív és élvezi a mindennapokat.

Tudod, mi a különbség kettőtök között?

Az, hogy ő már tudja: nincs kalitka.

Legyen ő a pozitív mintád, a példaképed. Nézd meg, mit csinál másképp és hogyan gondolkodik. Ha találsz egy ilyen embert, képes leszel hinni abban, hogy a szabadság számodra elérhető.

Vicsápi Natália

Tudatosság Mentor