A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) rendszere az őszhöz rendeli a tüdőt és a Yang párját, a vastagbelet és ezeknek a szerveknek az állapotát és működését. Viszont az ősz színei a Gyökér csakrához állnak a legközelebb. A Gyökér csakrához tartozó testrészek: csontok, fogak, körmök és a haj, amelyek a HKO szerint a veséhez kapcsolódnak.

A HKO a veséhez rendeli a félelmet, mint a vesét romboló érzelem és a bátorságot, mint gyógyító és vese erősítő érzelem; érzelmek, amelyek a Gyökér csakrával hozható összefüggésbe.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy hogyan működik a kölcsönhatás elmélete.

 

 

 

 

Mit érdemes tudni a gyökér csakráról?

 

 

A Gyökér csakra színe vörös, a hozzárendelt testrészek szilárdak: gerincoszlop, csontok, fogak, körmök, két láb, végbélnyílás, végbél, vastagbél, prosztata, vér és a sejtfelépítés, illetve a mellékvesemirigy. A Gyökér csakrán keresztül a földi energiákat vesszük fel: túlélés, biztonság, térbeli érzékelés, az ősi életenergia, túlélésre irányult hit és bizalom, táplálék, pénz, jövedelem, jólét. Egyszóval a karrier csakrája. Ide tartozik a menedék, természeti katasztrófák, ember okozta betegségek, biztonság, kényelem, ősbizalom gyakorlása a földön és az anyagi világban, stabilitás, erő a tervek végrehajtásához.

Ez egy túlélési csakra, amivel a biztonságért harcolunk. Az ösztönök csakrája. A túlélés ősi mintáinak a csakrája, a fizikai szükségletek csakrája.

 

 

A középút az arany út!

Ha túlnyitott az ember, akkor az életében előtérbe fog kerülni a durva viselkedési minta, a „minden áron megszerezni” magatartás mintája, materializmus, vakmerőség és az énközpontúság.
Ha blokkolt állapotban van, akkor a nélkülözés érzete kerül előtérbe, az önbecsülés hiánya, önromboló viselkedésmód, félénkség és a félelem. Ha kiegyensúlyozott állapotban van, akkor az emberre jellemző lesz az önuralom, fizikai erő, a tettkészség és az egészség.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mennyire ártanak, vagy gyógyítanak az érzelmek?

 

Az ítélkezés gyengíti a Gyökér csakrát; az érzelmek negatív megnyilvánulásai mint: a sajnálkozás, merevség, neheztelés és a félelem.
Pozitív megnyilvánulás a bátorság, a cselekvés és az elfogadás, amelyhez teljes Ön- és mások megbocsájtásából született tiszta szeretet vezet.

 

 

Hogyan kapcsolódik a Gyökér csakra a viselkedésünkhöz? Hogyan tükröződik jellemzői az életünkben?

 

A Gyökér csakra pozitív archetípusa a Földanya: hozzá tartozik a táplálás, gondoskodás, feltétel nélküli szeretet, figyelem a „belső gyermekre”, biztonság érzete és megteremtése. 
A Gyökér csakra negatív archetípusa az Áldozat: az ember sebezhetősége, nélkülözése, bizonytalanság, úgy érzi, hogy nem tudja kontrolálni az életét, nem tud hatással lenni a történtekre, nincs biztonság érzete.

 

 

 

Hogyan kapcsolódik az egészség az őszhöz?

 

Nem véletlenül, hiszen az ősz színei támogatják a Gyökér csakrát. Nem véletlenül az ősz színei a földi színek!
A földi színek energetikailag tápálják a Gyökér csakrát és minden, ami hozzá tartozik, meghatározva a hozzá rendelt szervek és szervrendszerek egészségi és energetikai állapotát.
Keressük meg a Természetet, az Erdőt. Szívjuk magunkba az Ősz illatát, örökítsük a szívünkben a lélekmelengető, életerős és mégis lágy, gyengéd árnyalatokban pompázó látványt.

Fogadjuk magunkba a színek gyógyító rezgéseit!

 

 

 

 

Brezenák Alexandrina

 

https://www.facebook.com/Alexarendel/

 https://www.facebook.com/comewithusic/

www.alexarendel.blog.hu