Az ősz az év egyik gyönyörűséges időszaka. Az időjárás metsző hideget hoz, és a levelek gyönyörű színekben kezdenek pompázni, lélegzetelállító színárnyalatokba átfestve a vidéket. Ez az az idő, amikor a gyerekek újra elkezdenek iskolába járni, ami újabb kihívásokkal lephet meg bennünket otthonainkban. Nagyobb a stressz, mivel a szülők szeretnének megbirkózni mind a házifeladatokkal, mind az órai projektekkel, sőt még az iskolán kívüli tevékenységekkel, külön órákkal is. Ez azt is jelenti, hogy elkezdünk az évszakra jellemző környezeti fenyegetésekkel is foglalkozni az időjárás változásának megfelelően, és egyre több időt töltünk a lakásban.

 

 

 

Szerencsére, az illóolajok segíthetnek könnyedén átvészelni mindazokat a változásokat, amelyeket az ősz hoz!

 

 

 

 

 

Megismerhetjük a Magyarországon is elismert, magas minőségű kanabisz tartalmú illóolajat és, hogy mi mindenre képesek az illóolajok, hogyan használhatjuk mindennapjaink során. Hether Durham sok éve foglalkozik azzal, hogy Amerikában minél több család megismerje és bátran használja az illóalajat, amely a természet igazi kincseit tartalmazza. Tiszta, adalék- és károsanyagmentes és már egészen kis mennyiségben hatékony!
Az iskola a gyermekek számára igen megterhelő lehet a nyári szünet után. Jobban megterheli az agyat, mivel állandóan új információkkal ismerteti meg a gyerekeket, és ezeket az információkat megpróbálja beépíteni az agyuk.

 

Azonban ne aggódjunk, hiszen az illóolajnak köszönhetően tudunk segíteni a gyermekünknek. Hatására csökken a stressz, növeli a koncentrációs és az összpontosítási
képességet. A nagyon aktív tanulókat nyugodtabbá teheti, így az agyuk optimálisan tud működni. Ez a keverék minden tanuló számára tökéletes segítséget jelenthet.

 

De nem csak a gyermekeken segíthet, hanem a felnőtteknek is kiváló választás lehet, ezáltal munka közben tiszta aggyal tudnak majd gondolkodni.

 

A tömjén, a szantálfa, ilang-ilng, római kamilla kombinációja teszi lehetővé a nyugodtabb életmódot.
A tanulás egyik elengedhetetlen feltétele, hogy az oktató terem és a tanitó/tanár a nyugalom, higgadtság érzetét keltse a gyerekekben. Van olyan illóolaj keverék is, amely a tanár legjobb barátja! Használata során megteremti az
egyensúlyt, a nyugalmat, a békét.

 

A keverék tömjént, lucfenyőt és kék baradicskórót tartalmaz. A keverék használata elősegítheti, hogy pozitív tanulási környezet alakuljon ki az osztályteremben.

 

 

 

 

 

 

Fontos szempont a minőségi alvás. Az alvásnak kiemelkedő szerepe van, amikor új információkat akarunk elsajátítani és megjegyezni, hogy a későbbiekben elő tudjuk azokat hívni. Gyakori, hogy a
gyerekek – de a felnőttek is- nem alszanak eleget! Sokaknak nehézséget okoz „kikapcsolni” egy mozgalmas nap után és pihentető alvásba merülni.

Ilyenkor a levendula illóolajat alkalmazhatjuk az ágyneműre vagy a nagy lábujj aljára, ahová a keleti orvostudomány szerint a tobozmirigy kapcsolódik, hogy felkészítse a testet a könnyű álomra.

 

 

 

 

 

 

A hidegebb évszakokban fontos az immunrendszer megerősítése. Az őszi időszakban a legtöbb környezeti fenyegetés nyugtalanít bennünket. Különösen nagy figyelmet kell szentelni a gyermekünk egészségére.
A terápiás használatra való illóolajok kimagaslóan nagy tisztaságúak és koncentrációjuk, ezért egy csepp is rendkívül erős.

 

Nagyon hatékonyan használhatók arra, hogy segítse a család apraja nagyját egészségesnek tartani az őszi időszakban is. Sok feszültséget, megfázást vagy más betegséget is megelőzhetünk, ha bátrak vagyunk alternatív
módszereket is alkalmazni. Érdemes beszerezni otthonunkba ezeket a keverékeket, hogy a legjobban érezhessük magunkat, hogy élvezhessük az ősz pompás színeit, a hűvös reggeli és esti levegőt és a
körülöttünk levő csodálatos embereket.

 

Kovácsné Mayer Judit

30/982-2232

[email protected]