Bentonit az élő agyag!
Különleges anyagról van szó, melyet az Axis Bentonit cég jóvoltából közelről is megtapasztalhatsz. Intelligens agyag, ahogy Ők mondják!
De mi jut eszedbe neked, ha az agyag szót hallod?
Talán a iskolai rajzórák, ahol kedvedre formázhattad a kezedben lévő anyagot azt képzelve, hogy akár a fazekasmesterség lehet a jövőd?
Vagy egy kertészet, ahol épp az udvarodba ültetendő növényeket gondosan megválasztod, mert a kerted agyagos földű?
És a kozmetikumok speciális agyaga? Ha használtál már arcpakolást, pontosan emlékezhetsz a kellemes hatására.
Igen, ez mind az agyag!
Gyógyászati alapanyag?
Igen, már az egyiptomiak idejében használták gyógyító és szépészeti beavatkozásokhoz, valamint a mumifikálás során. Miért? Leginkább a fertőtlenítő tulajdonsága miatt. Nem csoda, hogy az orvosok akkor orvosságnak tekintették további hasznos jellemzői révén: gyulladáscsökkentés, méregtelenítés, vérzéscsillapítás, összehúzó és forrasztó hatás.
Ma ismét előtérbe kerül az agyag jótékony hatása, hisz az ember mellett az állatokra is nagy hatással van.
Sebastian Kneipp próbálta újra visszahozni a köztudatba az agyagot, mint természetes gyógymódot, amúgy még Mahatma Gandhi is használta.
Milyen fajta agyagokról beszélhetünk?
A kaolin, azaz a fehéragyag a legtisztább agyagnak mondható. A porcelángyártásban, és a kozmetikaiparban is szívesen alkalmazzák babahintőpor, dekorkozmetikai púderek, szappan készítésére. Jól tisztít, eltávolítja a felesleges hámsejteket, nyugtat, méregtelenít, regenerál, javítja a bőr szerkezetét, és némileg fehérít is.
Ha vas-oxid keveredik a kaolinhoz (fehéragyag), akkor rózsaszín agyagról beszélünk. Tulajdonságai megegyeznek a fehérével, de kis különbség azért akad a több vastartalom miatt, mert utóbbinál jobb lesz az összehúzó hatás. Tág pórusoknak esélye sem lesz a használata alatt és után.
Az illit lehet vörös, barna vagy sárga színű, ez pedig a benne található vas-oxid mennyiségtől függ. Célszerű az ilyen pakolásokat este használni, mert piros foltokat hagy a bőrön. Leginkább a normál bőrt segíti. Remekül méregtelenít, tisztít, és magas szilícium tartalmánál fogva erősíti, üdévé teszi a bőrfelületet.
A legismertebb fajta talán a zöldagyag. Magas fokú ioncserére képes, viszonylag zsíros, min. 40 százalékos szilícium tartalmának köszönhetően. Nyugtat, fiatalít, és mélyen tisztítja a bőrt. Tiniknek nagyon jó a pattanásos, gyulladt bőrre, de minden bőrtípusra használható.
Nemcsak méregtelenít, de a nehézfémeket is képes megkötni.
Hogyan gyógyít az agyag?
Nagy mennyiségű vizet köt meg a szervezetben. Ioncserélő képessége (elvonja mindazt, ami kedvezőtlen, mérgező, egészségtelen a szervezet számára, cserébe átadja az ásványi agyagokat, az éltető energiát tartalmazó elemeket a sejteknek), kiszáradása a napon, szemszerkezete és szellőzése fokozza a hatásmechanizmusát.
Méregtelenít kívül és belül. Úgynevezett természetes intelligenciával bír, mert antiszeptikus hatása csak és kizárólag a káros anyagokra hat. Egyedül ott fejti ki hatását, ahol szükséges. Steril, képes lugosítani és megszűrni a káros anyagokat, sebgyógyító, erősítő és kiegyensúlyozó hatású az élő sejtre.
Miért használj arcmaszkot?
Az arcmaszk igazi áldás a bőrnek, mert használata után selymes és puha lesz csurig töltve vitaminokkal. Nagyon fontos tudnod, hogy az arcmaszkok sokkal nagyobb koncentrációban tartalmaznak hatóanyagot, mint az arckrémek, ezért jól kell kiválasztanod használat előtt.
Hogyan használjuk?
Elsőként az arcbőröd nagyon alaposan tisztítsd meg, hogy gyorsabban és a mélyebb rétegekbe is bejussanak a jótékony összetevők. A szemed környéki lágy részeket kihagyva vidd fel a maszkot az arcodra. Lazíts nyugalomban, míg dolgozik arcbőrödön a maszk. Ha hanyatt fekszel, felemeled és megtámasztod a falon vagy bármilyen függőleges felületen a lábaidat, akkor a vér az arcod irányába áramlik, s ez a vérbőség segíti a maszk hatékonyságát.
Fontos, hogy elég hetente 1-2 alkalommal megismételni az eljárást, s nem kell lemosni a hatóidő eltelte után, csak papírtörlővel vagy nedves vattakoronggal letörölni. Ha mégis maradt az arcodot valahol egy kevés, csak kend szét, mint az arckrémet.
Milyen agyagmaszkokat ajánl az Axis Bentonit?
Kipróbálhatod az egyszerűbb (kávés, detox, mézes, antioxidáns, anti-akné, relax) és az összetett maszkokat is (marokkói és vitaminos).
A maszkot magad állíthatod össze a hozzávalókból, s frissen felteheted magadra. Fontos, hogy ne használj fém edényt és kanalat. Amint elkezd száradni, feltöredezni az agyagmaszk, távolítsd el, mert nedvesen méregtelenít és táplálja a bőrt, de szárazon már dehidratál, ami irritációt is okozhat. Befejezésként használd a hidratáló krémedet.
Légy a bőröd barátja, s használj arcmaszkot hetente az Axis Bentonit ajánlásával! Kellemes lazítást, és megérdemelt szépséget kívánunk!
06- 36/36-8000