Nő, édesanya, sportoló, edző…

Varga Katalin… Ismerős a név, ugye?! A 2019-ben megrendezett Bio Mikulás eseményünkön vele is találkozhattál az olimpikonok asztalánál. Fantasztikus programmal készült a gyerekeknek, vendégeknek.

Varga Katalin, kétszeres EB ezüstérmes, kétszeres EB bronzérmes, kétszeres Junior VB ezüstérmes, 2000-ben Sydney olimpia tartalék vívó, tizennégyszeres magyar felnőtt bajnok, tízszeres felnőtt világkupa helyezett, kétszeres BEK ezüstérmes vívó tőröző. A karantén bizony számára is tartogatott megoldandó feladatokat, de szerencsére minden akadályt könnyedén vett. A bezártság előtti napokban izgalmas, érdekes és aktív életet élt. Egyéni vállalkozóként bérleményekkel foglalkozik, mindemellett edzőként a Honvédban és FIE versenybíróként tevékenykedik, nemzetközileg is. Idén két kvalifikációs kupán vett részt és mindkettőn döntőt vezetett, amely nagy megtiszteltetést jelentett a számára. Az idén a 3. nagy világkupára is készült, de ez sajnos a kialakult helyzet miatt elmaradt. Számunkra is csodálatra méltó, hogy ennyi mindennel foglalkozik, két apró talpú fiúcska mellett.

varga-kati11

A napokban elfogadta felkérésünket és csatlakozott a Csak a Híradó nevezetű kezdeményezésünkhöz, hamarosan tőle is láthattok izgalmas tippeket, tanácsokat, hogyan tudjátok magatokat edzésben tartani otthon! Addig, pedig, bekukkantást enged mindennapi életébe, néhány gondolat segítségével.

Hogyan éli meg egy sportoló és edző a karantén időszakát? Milyen nehézségekkel kell szembe néznie, mint anya, dolgozó nő és sportoló, edző? Hogyan oldja meg mindennapjait? Alább ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad választ.

Következzenek Varga Katalin sorai!

Kéréseteknek megfelelően küldök egy kis edzés anyagot, amit 1 hete állítottam össze a honvédos kis kezdő vívóinknak, akik 2019. szeptember óta járnak hozzánk. Mivel 1 hónapja nem tudnak bent edzeni, ezért hetente küldök nekik egy ilyen és ehhez hasonló anyagot, ami támpontot ad nekik, mi alapján állítsák össze az otthoni edzésüket. (A videó hamarosan látható lesz a Csak a Nőknek Magazin Facebook oldalán, a Csak a Híradóban!)

Ezen kívül folytatom munkámat: közel 40 bérleményt kezelek havi szinten, mint egyéni vállalkozó, és ezeket a bérleményeket és bérlőket ugyanúgy ellenőrzöm havonta (bérleti díjak, számlák, műszaki meghibásodások, egyebek….). Mivel fokozottan kell figyeljünk egymásra, ezért a személyes találkozást a lakásokban lecsökkentettük átmenetileg. Jelenleg az irodám az előszobában van berendezve, ahonnan intézem a lakásokat home office-ban. Szerencsémre nagyon együttműködőek és korrektek a bérlők, akikkel dolgozom, minden tiszteletem az övék is, hogy ezekben a nehéz hetekben is tisztességesen kifizetik a számlákat, bérleti díjakat.

varga-kati13

A legfontosabb pedig a 2 kisfiam: Levente 5 éves, Balázs pedig 10 hónapos lesz napokon belül. Jelenleg nagyon nagy öröm, hogy együtt vagyunk, hiszen az elmúlt sok-sok évben alig volt egy nyugodt napunk. Ami persze nekik nem tűnik fel, mert pörgős gyerekek (ezt tőlem örökölték). Viszont a sok munkám, az edzések és a hétvégi versenyek (nemzetközi FIE versenybíró vagyok) átlagon felüli szervezést igényel minden héten.

varga-kati3

Az én életem annyiban lett egyszerűbb, hogy nem kell hajnalban kelnünk, hogy beérjünk az oviba reggel 7.30-8.00 között.  Ilyenkor viszem magammal a kicsit is és a reggeli ovi járat után tolom vele a napot, lakásokba rohanunk, délután pedig vissza a nagyobbikért az oviba, majd gyors Anya-Apa-Gyerekek csere és  4 órától edzést tartok a kicsiknek a Honvédban. Az esti műszakom az edzés után is folytatódik általában, hiszen pár bérlő csak az esti órákban van otthon, így gyakran csak 8 körül érek haza. Gyerekek esti rutinja után pedig készülök a másnapi hajtásra. Én így élem életem már nagyon rég óta, vagyis sajnálom, hogy egy ilyen korona vírus kellett ahhoz, hogy itthon legyünk.

vargakati

Nagyon nagy öröm, hogy naponta jókat főzünk, a lehetőségeknek megfelelően sportolunk, sétálunk, rajzolunk, játszunk, együtt takarítunk és közösen teszünk-veszünk. Életünk egyik legemlékezetesebb időszaka lesz ez, és nagyon sajnálom, hogy egy ilyen világjárványnak kellett történnie ahhoz, hogy végre itthon legyünk.