Boldog és teljes kapcsolatokra vágyunk, ezért tekintsük vissza, hogy megértsük, mit tapasztalhatunk első életéveinkben a szeretetet illetően. Ezek a korai tapasztalatok határozzák meg – a tudatalattinkban feltárható – kapcsolatainkat még ma is.

 

Sok kutatást végeztek már, hogy bizonyítsák a negatív gondolatok, érzelmek és a stresszválasz  káros hatását a magzatra, miközben az optimizmus, és a szeretetteljes érzelmek táplálják a meg nem született babát. Kutatások azt mutatják, hogy nem sokkal a fogantatás után egy bizonyos tudati szint létezik az embrióban. Ahogy a magzat fejlődik, a tudatalattija információt tárol, hogy felkészítse az anyai környezetre. De az apa anyával kapcsolatos szerepe is nagyon fontos.

 

A hatodik hónapban a magzat hallja az anyja hangját, és annak ritmusára mozog. Képzeld el a különböző hatását annak, ha az anya boldogan énekel, vagy dühösen kiabál.
Egy kisbabának rengeteg szeretetre és törődésre van szüksége. Ám a szülők a rohanó világukban ezt alig tudják biztosítani. Mivel ezt a baba érzi, és azt is, hogy valami nincs rendben, látja szülei tekintetében és arcán, amely már nem azt a végtelen, állandó szeretetet tükrözi, mint az első napokban. A kisbabák, önkéntelenül, ezt sokszor önmagukra vonatkoztatják. Megtanulták, hogy a sugárzó szülői arc azt jelenti, jó, amit tesznek. Az elgyötört vagy szomorú arckifejezés ennek ellenkezőjét sugallja. Így az ember már nagyon korán szembesül azzal, hogy egyrészt nem kapja meg azt a szeretetet, amelyre szüksége van, másrészt az az érzése támad, hogy valami baj van vele – annak ellenére, hogy a szülők igyekeznek megtenni minden tőlük telhetőt.

 

 

 

 

 

 

 

Ha az anya a fogamzás időpontjában vagy a várandósága során csak egyszer is arra gondol vagy arról beszél, hogy nem szereti a gyermekét, nem fog tudni megbirkózni a feladattal, vagy felmerül benne az abortusz gondolata, a gyermek máris nemkívánatos személynek érzi magát, ami felnőtt korára a folyamatos magányosság érzéséhez vezet és ahhoz az érzéshez, hogy senkinek nem vagyok fontos.

 

 

 

Elérhetőség:

 

Szalainé Blazsek Mónika

 

a ThetaHealing Technika

 

Okleveles Instructora (Tanára) és Konzulense

 

www.gondolatvaltas.hu

 

info@gondolatvaltas.hu