Szereted a humuszt?

A humuszt csicseriborsóból készítik. A csicseriborsó remekül hat a szervezet működésére. Magas a fehérje- és a rostartalma, tíz féle mikro tápanyagot tartalmaz. A bőrünk szép és egészséges marad tőle.

Készítsd el Te is házilag a humuszt!

Hozzávalók:

  • 400 gr csicseriborsó
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

humusz-hazilag-1

Elkészítés:

A csicseriborsót tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. A fokhagymát hámozzuk meg és nyomjuk össze fokhagymanyomó segítségével. Adjuk hozzá a tahinit, a citromlevet és az olívaolajat. Ízesítsük egy csipet tengeri sóval. A fűszeres fokhagymapürét adjuk hozzá a leturmixolt csicseriborsóhoz és keverjük össze. Kóstoljuk meg és szükség szerint adjunk hozzá citromlevet, sót.

Tálaláskor adjunk hozzá friss és meleg pirítóst, zöldség csíkokat.