Hozzávalók

  • 60 gr sózatlan vaj
  • 1 db hagyma
  • 3 db uborka
  • 1.5 liter alaplé
  • 0.5 csomó metélőhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 db citrom
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint só és őrölt feketebors

 

Elkészítés
A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk apróra. Az uborkát mossuk meg alaposan, és szeleteljük fel. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát, majd 4-5 percig pároljuk. A hagymához adjuk hozzá az uborkát, és pároljuk tovább 5 percig. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel. Ízesítsük ízlés szerint sóval és őrölt feketeborssal, és hagyjuk alacsony lángon 5 percig főni. Vágjuk fel a metélőhagymát és a petrezselymet. A citromlevet nyomjuk ki, és a zöldfűszerekkel együtt adjuk az uborkához, majd főzzük további 5 percig. Turmixoljuk simára. Tálaljuk ki leveses tálkákba, és tegyük hűtőbe, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor locsoljuk meg tejszínnel és szórjuk meg apróra vágott zöldfűszerekkel.