1920-2006

„Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani!”

A Béres Csepp megálmodójáról, megalkotójáról, Széchenyi-díjas kutatóról szól az alábbi írás. Élettörténete azt mutatja, hogy a sok kudarc, cselszövés és irigység mellett, ha valaki igazán el szeretné érni azt, amire vágyik, az lehetséges! Amire törekszünk, amibe minden energiánkat, lelkesedésünket befektetjük, akkor előbb-utóbb célba érünk!

Nehéz gyermekkora volt. Aztán kivette részét a háborúból. Irigyei megnehezítették az életét, mégis, mint a Főnixmadár újraéledt és a kitűzött munkáját új erővel folytatta.

Vitéz Id. dr. Béres József agrármérnök,  föld,  növények, az állatok és az emberek gyógyítója. Kemény, évtizedekig tartó szívós munkával létrehozott, a szó nemes értelmében, egy gyógyszert. A Béres Csepp a föld szeretetéből,  természet törvényeinek  megértéséből, az élőlények megsegítéséért született. Azt az eszmét hirdeti, ami minden ősi természetes gyógymód alapját alkotja, hogy az ember nem ura, hanem része a természetnek!

Érezte azt a nagy igazságot, hogy a föld, a mezőgazdaság, nagyon nagy figyelmet kíván, mert a talaj miensége, az összes élőlény tápanyagforrása. Kutatta a különböző nyomelemek és a betegségek kialakulása közti kapcsolatokat. Szerinte a kimerülőben lévő talajban, a kis mennyiségben jelenlévő, de életfontosságú nyomelemek mennyisége csökken. Ez napjainkban is létfontosságú téma!

Felfedezte, hogy ebben az esetben a kórokozók elszaporodnak a talajban. Ez kihat a növények, az állatok és az emberek egészségére!

Életét a kitartás, kemény munka, a zsenialitás és a naponkénti szorgalom jellemzi.

id-dr-beres-jozsef

„Senki nem lehet próféta a saját hazájában.”- hangoztatta Béres József gyakran.

Igaz ez, vagy a kedves Olvasó megkérdőjelezi?

1968-ban (48 éves korában) általános élettanból és agrobiokémiából ledoktorált.

1972-ben alkotta meg a nyomelemeket komplex formában tartalmazó, humángyógyászati terméket, amit Béres Csepp névre keresztelt. Elsőként gondolt arra, hogy a nyomelemeket együttesen, komplex módon, megfelelő mennyiségben kell használni.

A hatóságok börtönnel fenyegették, ha terjeszti  készítményét.

1975-ben bűnvádi eljárás indult ellene, kuruzslás vádjával.

1978-ban a Herbária kezdte forgalmazni a Béres Cseppet.

1997-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapta.

2000-ben hivatalosan is „gyógyszer” nevet kapott ez a termék.

A Béres Csepp elismert tulajdonsága: az immunrendszer erősítése, a szervezet ellenállóképességének növelése, operált és rákos betegek állapotának, közérzetének  javítása.

A Béres Csepp az első gyógyszerkészítmény, amely felvételt nyert a Hungarikumok Gyűjteményébe.

2002-ben Széchényi-díjas kutató lett.

2005-ben a Történelmi Vitézi Rend tagjai közé vette be Id. dr. Béres Józsefet.

„Annyi kétség, gyötrődés, kitartó munka és álmatlan éjszaka után, talán elmondhatom, nem éltem hiába, valamit sikerült tennem az emberekért.”

Id. dr. Béres József példamutató élete mutatja, hogy embertársainkat tisztelni, szeretni, segíteni és megbecsülni kell. Azt is, hogy szorgalommal, kitartással, szívós munkával, odaadással, a visszahúzó erők ellenére is eredményesek lehetünk!

Mindannyian tanulhatunk tőle!

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest