Hozzávalók

  • 200 gr bucatini tészta
  • ízlés szerint tengeri só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csili paprika
  • 2 db szardella filé
  • 4 db koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 180 gr minőségi tonhal konzerv, olívaolajban
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 0,5 citrom leve
  • 100 gr rukkola

 

Elkészítés
A bucatini tésztát főzzük meg sós, forrásban lévő vízben. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát és a csilit. Vágjuk fel nagyobb darabokra a szardellát és a koktélparadicsomot. Hevítsünk fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a csilit, a szardellát és a kapribogyót. Süssük 2 percig és utána adjuk hozzá a paradicsomot is.

Egy serpenyőben a megfőtt bucatini tésztát egy kevés főző vízzel melegítsük át. Adjuk hozzá a tonhal konzervet, a csilis-fokhagymás-kapribogyós-szardellás keveréket, a fél citrom levét és a rukkola felét. Sózzuk meg ízlés szerint és keverjük össze alaposan.

 

Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk rá a maradék rukkolát.