Hozzávalók
- 12 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 12 friss babérlevél
- 12 póréhagyma
- tengeri só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
- 200 ml balzsamecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A paradicsomok tetejére vágjunk 1-1 keresztet. Tegyük egy kerámia edénybe a paradicsomokat, úgy, hogy szorosan egymás mellett legyenek. A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apró szeletekre és az összetépkedett babérlevelekkel együtt tegyük a paradicsom közepébe.
A paradicsomok köré helyezzük el a megtisztított póréhagymát és kicsit nyomjuk meg a tetejét, hogy a paradicsomok ne törjenek össze, de a hagymával érjenek össze.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsünk rá balzsamecetet és olíva olajat, majd az előmelegített sütőben egy órán keresztül süssük. Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket.
Tipp: az elkészített paradicsom kiváló alapja lehet egy salátának, de pürésítve akár főzeléknek vagy tészta szósznak is megállja a helyét.
Szólj hozzá