Hozzávalók

  • 1 db kenyér
  • füstölt bacon szalonna
  • mozzarella sajt
  • rozmaring
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 3 marék, friss fűszernövény keverék (metélőhagyma, turbolya, menta, bazsalikom, petrezselyem)

Öntet

  • 1 marék fekete olajbogyó
  • 1 db csípőspaprika
  • 5 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és feketebors

 

Elkészítés
A kenyeret, a bacon szalonnát és a mozzarellát vágjuk nagyobb kockákra. Egy tálban készítsük el a pácot. A rozmaringot aprítsuk fel, a fokhagymát hámozzuk meg és fokhagyma nyomó segítségével törjük össze. A zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot keverjük el az olívaolajjal, majd a kockákra vágott kenyeret, bacon szalonnát és mozzarellát keverjük bele.


A grill sütőt melegítsük fel. Grill pálcikára kezdjük el felszúrni a kenyeret, a bacon szalonnát és a mozzarellát, és helyezzük a forró grillsütőre. Süssük aranybarnára.

 

Készítsük el az öntetet is. A csípőspaprikát és az olajbogyót vágjuk apró darabokra és keverjük össze az öntet hozzávalóit.

 

Az aranybarnára sült grillnyársakra tálaláskor öntsünk rá az öntetből és szórjuk meg a fűszernövény keverékkel.

 

Tipp: a mozzarella helyett használhatunk pl. halat, csirkét is.