Hozzávalók
- 1 db kenyér
- füstölt bacon szalonna
- mozzarella sajt
- rozmaring
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 8 evőkanál olívaolaj
- 3 marék, friss fűszernövény keverék (metélőhagyma, turbolya, menta, bazsalikom, petrezselyem)
Öntet
- 1 marék fekete olajbogyó
- 1 db csípőspaprika
- 5 evőkanál citromlé
- 5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só és feketebors
Elkészítés
A kenyeret, a bacon szalonnát és a mozzarellát vágjuk nagyobb kockákra. Egy tálban készítsük el a pácot. A rozmaringot aprítsuk fel, a fokhagymát hámozzuk meg és fokhagyma nyomó segítségével törjük össze. A zúzott fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot keverjük el az olívaolajjal, majd a kockákra vágott kenyeret, bacon szalonnát és mozzarellát keverjük bele.
A grill sütőt melegítsük fel. Grill pálcikára kezdjük el felszúrni a kenyeret, a bacon szalonnát és a mozzarellát, és helyezzük a forró grillsütőre. Süssük aranybarnára.
Készítsük el az öntetet is. A csípőspaprikát és az olajbogyót vágjuk apró darabokra és keverjük össze az öntet hozzávalóit.
Az aranybarnára sült grillnyársakra tálaláskor öntsünk rá az öntetből és szórjuk meg a fűszernövény keverékkel.
Tipp: a mozzarella helyett használhatunk pl. halat, csirkét is.
Szólj hozzá